Bases de cotització i MEI ( Mecanisme d’Equitat Intergeneracional)

Bases de cotització i  MEI (Mecanisme d’Equitat Intergeneracional)

Aquest febrer ens hem espantat en veure el cobrament de la quota per part de la Seguretat social, sobretot als treballadors i treballadores autònomes que van escollir la revalorització automàtica anual de les seves bases de cotització, però que encara no tenien decidit quin tram escollirien a causa de la seva previsió de rendiments nets per a aquest any 2023. Un any que encetem uns nous trams de cotització dins del règim especial de treballadors autònoms (RETA) .

Així ens ho han fet saber els nostres associats, que ens han trucat una mica atabalats:

D’una banda, ens augmenten un 8,5% la base de cotització, augment aprovat en el BOE https://bit.ly/3DxfQMl i, de l’altra, el 0,10% del nou impost, el Mecanisme d’Equitat Intergeneracional (MEI), un tribut inclòs en la Llei de garantia del poder adquisitiu de les pensions. Aquest impost va entrar en vigor l’1 de gener de 2023 i afecta tots els treballadors i treballadores, tant assalariades com autònomes, que es trobin donades d’alta a la Seguretat Social. S’aplica com un augment a la base de cotització de 2023 respecte a la base de cotització de 2022.

Com a exemple, una persona amb una base de cotització en 2022 de 2.113,20 euros, el 2023 tindrà una base de cotització de 2.294,94 euros (pujada total del 8,6%). Això suposa que el 2023 aquesta persona pagarà una quota mensual de 716 euros.

L’objectiu d’aquest nou tribut és recaptar entre 2.000 i 3.000 milions d’euros a l’any, que es destinaran al Fons de reserva de les pensions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.