Dades d’evolució d ’afiliació del Treball Autònom a Catalunya – Juny 2019

EVOLUCIÓ TA JUNY 2019,png

Les dades d ‘afiliació publicades ahir pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, son les dades relatives al mes de juny, en el qual el Règim Especial de Treballadors Autònoms -RETA a Catalunya se situa en 554.742 treballadors i treballadores autònomes, 2.530 actius més que el mes anterior, la qual cosa suposa un creixement important en nombre, però no tant en qualitat.

Per províncies:

Barcelonès amb un creixement de  + 1.496 actius autònoms i autònomes

Comarques Gironines amb un creixement de  +  479 actius autònoms i autònomes

Demarcació de Tarragona amb un creixement de  + 399 actius autònoms i autònomes

Terres de Lleida amb un creixement de   + 155 actius autònoms i autònomes

 

Les altes es produeixen en el sector hoteler, seguit de la construcció i el comerç, època estival. Segurament i com cada any, al mes de juliol l’evolució tendirà a la baixa. Per tant haurem d’estar atents a si realment mostra una estabilitat, o realment una necessitat en un període estacional que trenca  amb la fluctuació existent.

El món del treball tradicional i de l’autoocupació estan en plena transformació i no veiem que des dels governs autonòmics i el central s’adoptin les mesures necessàries per a contrarestar els efectes negatius que cada any el col.lectiu patim.

És per tant el moment per a posar els pilars del canvi en el model productiu de petites unitats econòmiques i aquest hauria de ser el principal objectiu dels principals partits polítics que no demostren el suficient respecte pels ciutadans i els autònoms en particular. El nostre col·lectiu necessita gaudir de la necessària estabilitat política per a poder continuar per una camí  de creixement i d’oportunitats per a tots, i no de precarietat continuada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.