Demanem que s’estableixi el gasoil professional per a 140.000 autònoms que no pertanyen al sector del transport amb els requisits establerts

gasoleoaL’encariment de gairebé el 20% dels carburants des del passat mes de desembre, fa insostenible la situació.

Això ha suposat una extraordinària garrotada per a més de 140.000 autònoms que estan obligats a desenvolupar part de la seva activitat amb un vehicle, que incomprensiblement no poden deduir la despesa en les seves declaracions tributàries i tampoc gaudeixen dels avantatges del gasoil bonificat.

Per a molts  treballadors autònoms, autònomes i professionals de sectors molt diversos, aquesta seria una bona mesura amb la qual contrarestar la imparable pujada dels carburants, ja que la bonificació del gasoil professional suposaria un estalvi de 4,90 cèntims per litre consumit, o cosa que és el mateix 49 euros d’estalvi per cada 1.000 litres.

Així mateix sol·licitem la suspensió per part de la Generalitat de Catalunya de l’Impost als Hidrocarburs conegut com el cèntim sanitari.

Tan sols amb aquestes dues decisions l’estalvi mitjà per litre de combustible resultaria de 10 cèntims litre, 100 euros cada 1.000 litres consumits.

Es obvi que per als professionals del sector del transport està clar que les mesures han de ser més contundents, una d’elles sens dubte i la més efectiva és dur a terme el compliment estricte dels preus mínims de contractació del servei de transport per les empreses carregadores; a més, les empreses contractants dels serveis de transport que treballin amb preus per sota dels costos d’explotació, fixats per l’observatori de costos, han de ser durament sancionades. Ningú pot treballar a pèrdues i menys en un sector tan competitiu, és senzillament un abús de poder que té i ha de ser aturat.

Al final de la cadena de subcontractació estan els transportistes autònoms que són els que realment transiten per les carreteres de mig món.

Els costos elèctrics són una altra de les grans lloses que estem patint molts autònoms i famílies.

El 35% dels costos d’explotació de les activitats ja procedeixen dels costos energètics.

En aquest sentit, i en aquesta matèria no s’han pres decisions efectives, topar els preus màxims del kw és una de les solucions que venim reclamant des de fa mesos.

Altre cop només estan guanyant les grans empreses productores.

És urgent que s’estableixin impostos especials a aquestes companyies, que aquests impostos no es repercuteixin sobre les factures que emeten als consumidors i que directament aquesta major recaptació es consigni únicament per a repercutir en un abaratiment de l’electricitat al col.lectiu i a les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.