ELS AUTÒNOMS DIFÍCILMENT PODEN AGAFAR BAIXES PER COVID-19

IT COVID19LA SISENA ONA DEIXA UN PANORAMA DE TANCAMENTS TEMPORALS EN MOLTES ACTIVITATS REGENTADES PER EL COL.LECITU DE TREBALLADORS I TREBALLADORES AUTÒNOMES

Calculem que, al ritme de contagis existent, el 10% dels autònoms,  prop de 55.000  es Contagiaran al llarg de gener i febrer.

Exigim als Governs  posar en marxa ajudes especials per als autònoms que han hagut de tancar temporalment els seus negocis davant la necessitat d’haver d’acollir-se a una baixa per malaltia, per causa de la COVID19.

La gran majoria dels treballadors per compte propi no s’acullen a la baixa per malaltia comuna, simplement guarden la quarantena, els tràmits necessaris per a gestionar la prestació d’Incapacitat Temporal i l’escassa quantia econòmica que es perceben són les causes principals per les quals prenen aquesta decisió.

Des de la nostra organització es continuen buscant mecanismes que minimitzin les conseqüències econòmiques de la pandèmia, que en aquest cas estan directament relacionats amb la salut de molts autònoms, que veuen com no els queda més remei que tirar el tancament temporal del seu negoci.

El romanent de les ajudes directes que el govern de l’Estat ha posat en mans de les autonomies l’any passat haurà de reactivar-se, són més de 2.000 milions d’euros del pressupost destinat a aquestes ajudes i que no han estat aprofitats, havent de ser retornats per les autonomies a l’administració. És necessari posar en marxa una nova ajuda urgent que faci front a les conseqüències d’aquesta sisena ona.

La proposta que fem és molt raonable, no sols perquè estem vivint de noves restriccions en sectors concrets, a més els contagis o les baixes per ser contacte estret, estan sent una constant en el nostre col·lectiu.

En les properes setmanes es mantindran reunions amb l’executiu estatal, esperem que en aquest fòrum s’adoptin les mesures necessàries, ajudes que han de complir amb la comesa de l’agilitat  i facilitat administrativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.