EXIGEIM AL GOVERN ESTATAL UNA MODIFICACIÓ URGENT DE LES CONDICIONS D’ACCÉS A LES AJUDES EXTRAORDINÀRIES PUBLICADES EN EL REIAL DECRET LLEI 5/2021 DE MESURES EXTRAORDINÀRIES DE SUPORT A LA SOLVÈNCIA EMPRESARIAL

 • CNAELES AJUDES HAN DE SER UNIVERSALS, INDIFERENTMENT DEL SECTOR CONCRET EN EL QUAL ES PRODUEIXI EL MINVAMENT DE FACTURACIÓ
 • ESTABLIR LES AJUDES EN FUNCIÓ DEL CNAE SUPOSARÀ QUE MÉS DE 200.000 AUTÒNOMS SEGUEIXIN A LA VORA DE LA FALLIDA

  Formació no reglada, perruqueries i centres d’estètica, artesans, centres d’educació mediambiental, botigues de souvenirs, botigues de joguines i un llarg, etc., es queden sense la possibilitat de rebre les ajudes del pla de rescat a empreses i autònoms. Però aquest no és el principal problema de la lletra petita del Reial decret llei 5/2021 publicat el passat 13 de març en el BOE.

  Des de CTAC-Autònoms-UPTA veníem insistint en la idea de no establir cap mecanisme d’anàlisi financera per a poder accedir a la reestructuració dels deutes crediticis que es podrien establir en aquest paquet de mesures de 11.000 milions d’euros.

  Si els autònoms i autònomes que han contret deutes bancaris a través d’avals de l’ICO, no poden ara reestructurar el seu deute, els estarem condemnant a un inevitable tancament total de la seva activitat.

  Precisament una part important dels sectors que es queden fora dels CNAE, han pogut sobreviure gran part de la pandèmia, en endeutar-se amb préstecs amb garantia de l’Estat i és ara precisament quan se’ls prohibeix poder sol·licitar les ajudes directes.

  Des de l’anunci realitzat pel president del Govern, sobre l’establiment de les ajudes directes a petites empreses i autònoms, des de la nostra organització havíem reiterat la conveniència de no restringir les ajudes als CNAE, caldria fer-ho sobre la base del criteri de caiguda de facturació, almenys del 30%.

  Quina diferència existeix entre un centre de formació no reglada i una empresa de lloguer d’avionetes ?, en què es diferencia una perruqueria de les activitats de manteniment físic?

  Aquestes són les grans contradiccions que es van obtenir entre els 95 CNAE i la resta de les activitats que no han estat incloses malgrat no haver facturat ni un sol euro al llarg dels últims 12 mesos.

  Per aquests motius, no consentirem que hi hagi autònoms sense ajudes, no es pot discriminar d’aquesta manera als treballadors. Estem parlant de la supervivència de negocis que, a més de generar ocupació, són activitats de les quals viuen milles de famílies. Les mesures han de ser universals, és de justícia .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.