EXTENSIÓ D’AJUDES ALS TREBALLADORS AUTÒNOMS I ALTRES MESURES PER A LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA A LA PALMA I CONTRA LA VULNERABILITAT SOCIAL

extensió ajudes

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret llei 02/2022, pel qual s’adopten mesures urgents per a la protecció dels treballadors autònoms, per a la transició cap als mecanismes estructurals de defensa de l’ocupació, i per a la recuperació econòmica i social de l’illa de la Palma, i es prorroguen determinades mesures de protecció per a fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica.
El primer grup d’aquestes ajudes té com a objectiu facilitar la reactivació de l’activitat dels autònoms i, de manera anàloga al que es va fer a partir d’octubre, s’estableixen exoneracions en les cotitzacions socials durant els pròxims quatre mesos.

En concret, els treballadors autònoms que venien percebent fins ara les prestacions extraordinàries associades a la pandèmia del Reial decret llei 18/2021, més de 110.000 persones, se’ls aplicarà una exoneració de la seva cotització a la Seguretat Social de la següent forma:

del 90% al març

del 75% a l’abril

del 50% al maig

del 25% al juny.

 
Per a rebre aquestes exoneracions en la cotització, els treballadors autònoms hauran de romandre en alta en el corresponent règim especial de la Seguretat Social fins al 30 de juny de 2022.
El segon grup d’ajudes està enfocat a autònoms que afronten situacions especials: d’una banda, als afectats per la suspensió d’activitat per la pandèmia i, per l’altre, a aquells perjudicats per l’erupció volcànica a la Palma.
En el cas d’aquells autònoms que tinguin una suspensió temporal de tota l’activitat a conseqüència de resolució de l’autoritat competent com a mesura de contenció de la propagació del virus COVID-19, rebran una prestació extraordinària, per una quantia del 70% de la base mínima de cotització.

També comptaran amb exoneració de les quotes a la Seguretat Social, encara que el període se li comptarà com cotitzat. Serà compatible amb ingressos del treball per compte d’altri fins a 1,25 vegades l’SMI.

https://www.boe.es/boe/dias/2022/02/23/pdfs/BOE-A-2022-2849.pdf

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.