Increment al mes de juny del treball autònom post-covid19. Repunt en l’hostaleria.

dades juny 20

El total d’autònoms al sistema al mes de juny s’incrementa amb 3.875 autònoms més respecte al mes de maig.

L’hostaleria s’alça com a sector clau en l’augment del nombre d’afiliats autònoms . el total d’autònoms respecte al mes de maig.

L’hostaleria, per la seva importància a nivell estacional en els mesos d’estiu, es manté com el sector que més ha augmentat en aquest mes de juny, li segueix el sector del comerç, molt castigat per aquesta crisi del COVID-19, i la construcció.

L’altra cara de la moneda l’observem en dos sectors que registren el creixement més baix. L’educació, que tradicionalment registra un menor creixement en l’època estival i la indústria manufacturera.

Sandra Zapatero: “Sens dubte l’estacionalitat un cop més està al darrera d’aquest increment a la afiliació d’autònoms. Veurem les dades d ’afiliació a la seguretat social en els propers mesos un cop finalitzada la temporada d’estiu.També aquestes dades son un reflex de l’efectivitat de la prestació extraordinària del cessament d’activitat i de l’ampliació actual de la  Prestació ordinària del cessament de  l’activitat, que ha servit per tranquil·litzar a tots aquells autònoms i autònomes que tenien al cap abaixar la persiana. El cessament d’activitat ordinari és un bon sistema, almenys fins a setembre, perquè és un alleugeriment en aquesta excessiva fragilitat econòmica que estem patint”.

 

  • Recordar-vos que teniu fins al 15 de juliol per sol.licitar en cas que es compleixi amb els requistis establerts al RDLL 24/2020 (publicat resum en aquesta web) la prestació ordinària del cessament de l’activitat a la vostra mútua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.