La Seguretat Social aplicarà la tarifa plana als autònoms de societats.

SOCIETARIOS

S’admet el canvi de criteri davant la jurisprudència del Tribunal suprem.

Els treballadors i treballadores autònomes que siguin socis de societats mercantils podran beneficiar-se a partir d’avui de la coneguda com a:  tarifa plana que fins ara no se’ls aplicava segons el criteri interpretatiu que realitzava la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Després de diverses sentències del Tribunal Suprem en contra d’aquest criteri, la Tresoreria ha emès un ofici assumint el canvi de criteri, de manera que es permeti als autònoms i autònomes societaris accedir als beneficis de la cotització prevists en l’article 31 de la Llei de l’Estatut del Treball Autònom.

Davant això, a més d’aplicar-se a partir d’ara a totes les noves altes, també s’estimaran els recursos d’alçada que estiguin pendents de resolució. Respecte a les resolucions que ja siguin fermes a via administrativa, perquè no s’impugnessin en el seu moment o hagués recaigut resolució desestima tòria dictada en alçada, que impedissin l’aplicació d’aquests beneficis, podran ser revisades sempre que ho sol·licitin els interessats.

Per Sandra Zapatero- Presidenta de CTAC-Autònoms, “ja era hora que la Seguretat Social canviés el criteri i apliqués el que els tribunals han vingut reconeixent en contra del que l’administració venia interpretant, ja que no existeix cap impediment legal, des que es van regular aquests incentius l’any 2013, perquè als autònoms de societats no se’ls apliquessin aquests beneficis. No obstant això, han hagut de ser els Tribunals els que, de nou, legislin a cop de sentència. Des de la CTAC-Autònoms, hem reclamat en nombroses ocasions aquesta circumstància que d’alguna forma estava discriminant molts treballadors i treballadores autònoms a l’hora d’iniciar l’activitat”.

“Amb aquest nou criteri, aquells als quals no se’ls apliqués la tarifa plana al seu moment, tenen dret al fet que es revisi, per al que han de sol·licitar-ho de manera expressa a la Seguretat Social i per a això, CTAC es posa a la disposició dels seus associats/des per a informar-los dels tràmits necessaris”.

ctac@catalunya.ugt.org

93 327 14 98

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.