L’ANY 2020 DEIXA A L’ESTACADA A 3.538 AUTÒNOMS DEL COMERÇ, L’HOSTALERIA I EL SECTOR MANUFACTURER PRINCIPALMENT.

SITUACIÓ 2020 TREBALL AUTÒNOMLes altes dades de destrucció d’aquests sectors,  i d’altres, l’any acaba amb més dades negatives en el RETA, 1.024 actius menys, concloent l’any amb 549.140 autònoms afiliats al sistema a Catalunya.

Sens dubte les dades de pèrdua d’ocupació autònoma no han estat gens positives, tot i que algunes s’han mantingut, per les ajudes que des de les administracions s’han posat en marxa al llarg d’aquest passat exercici, i veurem com segueixen aquestes dades el 1er trimestre del 2021.

Concretament el Cessament d’Activitat ha estat el principal suport de la afiliació al sistema, ja que més del 55% dels autònoms catalans s’han acollit a aquesta prestació.
També la Generalitat de Catalunya, arrel dels seus ajuts han pogut esmorteir les dades negatives.

Però la realitat més crua es viu en els sectors relacionats amb el turisme i comerç. La falta de mesures directes sobre aquests sectors ha obligat al tancament de milers d’establiments. La falta d’actuacions de rescat i d’incentivació del consum estan darrere de la tràgica desaparició de petites activitats.

És in assumible que des del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme no es posessin tallafocs específics per a tractar d’alleujar la tràgica situació dels dos principals sectors del treball autònom.

Des de la nostra Organització, hem insistit als responsables d’aquest Ministeri de la necessitat d’adoptar mesures d’urgència per a tractar de pal·liar la penosa situació que travessen aquests autònoms, sense que fins avui tinguem èxit en les nostres reivindicacions.

De la mateixa manera, hem manifestat reiteradament al Ministeri d’Hisenda la necessitat de trobar incentius al consum en aquests sectors, a través de bonificacions fiscals i altres mecanismes que podrien haver incrementat la facturació i amb això haver salvat gran part dels negocis que avui ja s’han perdut.

Concretament el sector del comerç ha perdut més de 1709 activitats, la petita hostaleria 820 i les activitats manufactureres 802. Sens dubte la crisi de la COVID19 s’ha encebat en aquests sectors, més vinculats al consum diari de la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.