Les TERÀPIES COMPLEMENTÀRIES no tenen la finalitat ni la intenció de substituir la medicina exercida per metges i hospitals.

mariajose

 

Us deixem un artícle molt interessant de la Secretària de Teràpies Complementàries de la nostra Organització.

La OMS, en la seva estratègia agenda 2014-2023 declara;

“A tot el món, la medicina tradicional és el pilar principal de la prestació de serveis de salut, o el seu complement. En alguns països, la medicina tradicional o medicina no convencional sol denominar-se medicina complementària

“La MTX és una part important i sovint subestimada de l’atenció de salut. Es practica en gairebé tots els països del món, i la demanda va en augment. ”

Ni la MTX, ni l’Acupuntura i moxibustió, ni la Homeopatia, ni la Reflexoteràpia podal, ni la Kinesiologia, ni altres tantes, ( podríem citar la Teràpia Floral (Flors de Bach), l’Aromateràpia (olis essencials) massatges Ayurvedics, dietoteràpia energètica …) i algunes més, tenen com a finalitat ser substitutives, ni alternatives a la medicina convencional. Els que ens dediquem i defensem aquestes Teràpies/ Medicines … som conscients dels grans avenços que ha aconseguit la Medicina occidental y/o al·lopàtica  en el manteniment de la salut de la ciutadania, però considerem que per el benestar de l’usuari final, el ciutadà, la complementació de ambdues es vital i absolutament necessària.

Totes les persones que ens dediquem a Estudiar i practicar aquestes Teràpies/Medicines, som molt conscients que és una opció de vida. Bàsicament perquè els nostres Estudis no són oficials (no estan Reglats per l’administració), de manera que quan emprenem aquest camí tenim molt clar que NO tindrem subvencions, NO tindrem beques, NO tindrem ajuts. Els nostres Estudis són absolutament privats. Això vol dir que deixarem ,mentre estudiem, a més de temps i dedicació, ( exactament igual que qualsevol Grau Universitari,) molts diners (són estudis privats), i quan acabem els nostres 4/ 6 anys de formació, serem assenyalats com “pseudo …. “, mentiders, aprofitats, estafadors …. Haurem de suportar, programes de TV, que es dediquen a intoxicar, barrejant conceptes, simplement per menysprear el nostre Treball i aconseguir audiències, barrejaran de manera perversa i absolutament injusta, veritats i mentides (perquè certament hi ha mentides, mentiders i estafadors, com en totes les professions) … que ens criminalitzaran a tots ficant-nos en un mateix sac, per aconseguir un lloc més alt, per aconseguir més sou, per aconseguir més programes … o una cosa tan trista avui dia com aconseguir likes.

Fem un exercici conjunt.

1- L’administració de l’Estat ens atorga un epígraf (IAE) a Hisenda, 841, perquè paguem impostos. “Naturopatas, Acupuntors i altres tècniques parasanitàries”

2-La  Administració de l’Estat ens atorga un CNAE (Seguretat Social) 8690, “altres professions sanitàries.”

3- Som autònoms, paguem impostos, aportem a les arques de la Seguretat Social, tenim Llicència d’Activitats, per la qual cosa aportem a les arques dels ajuntaments ….

4- Quan, per desgràcia, tenim una situació de emergència sanitària (com ha passat aquest últim any), el nostre CNAE no és considerat prioritari per aconseguir ajudes perquè (ignorant la Llei de reordenació sanitària de 2011), vam seguir catalogats com a “professió sanitària” per les administracions.

5- Com sempre (fa més de 40 anys), som el col·lectiu més injuriat per l’administració. Som bons per pagar (Hisenda, SS, Ajuntaments, IVA …) però constantment som menyspreats, insultats, criminalitzats i utilitzats per l’administració, (vegeu la campanya #ConPrueba de l’anterior Ministeri de Sanitat i Ciència), pels programes de TV que només busquen audiències fàcils i enganyar i manipular a la ciutadania, barrejant de manera premeditada mitges veritats i mitges mentides, professionals seriosos amb venedors de fum, sent conscients de manera perversa de el mal que fan a professionals seriosos i Preparats.

Ens sentim cruelment utilitzats i menyspreats. L’Administració, ens utilitza, per contribuir amb els nostres impostos a les Arques de l’Estat, però al mateix temps, ens abandona i fomenta que siguem qüestionats i criminalitzats.

Estem en aquesta situació de desemparament, precisament, per la deixadesa de funcions de les successives administracions de l’Estat.

Portem 40 anys, reclamant una oficialització dels Estudis, un Registre de Practicants, precisament per evitar males praxis, tristament som nosaltres com a col·lectiu els que reclamem la protecció per a l’usuari d’aquestes Teràpies, tristament les administracions no es pronuncien al respecte, només fomenten i permeten que siguem assenyalats.

Ens indigna que siguem, reiteradament, acusats d’estafadors, curanderos, pseudo …

La nostra reivindicació des de fa 40 anys és, que, per poder evitar que hi hagi gent mal formada, hem de regularitzar els estudis i que siguin oficials. (Competència exclusiva de les administracions).

En aquest sentit, reclamem serietat i compromís per part de Govern central (que accepta els nostres impostos exactament igual que els de qualsevol Autònom, que és el que som) precisament per regularitzar el sector i així evitar les males praxis en casos molt puntuals. També reclamem un exercici de congruència de les Administracions de l’Estat. Si els Estudis de Teràpies Complementàries no són Reglats, de manera que tots els autònoms hem de pagar iva en les nostres liquidacions, tot aquell que exerceixi aquestes Teràpies, ha de ser conseqüent i cotitzar exactament igual. Els Estudis no estan regulats per a ningú, de manera que l’Estat ha de vetllar perquè tots els practicants tinguem la mateixa càrrega impositiva. En cas contrari se  està cometent un greuge comparatiu i possiblement un frau en Llei i els autònoms, com sempre, som els més perjudicats.

Som conscients que fer una Regulació dels estudis es una tasca complicada que requereix un seguit de consensos i a professionals experts en docència, per tant, mentre s’estudia la millor opció per la regulació dels estudis de les diverses teràpies, demanem un Registre que acrediti i empari als  Professionals en actiu ( ja que no podem optar a un Col·legi Professional al no tenir estudis oficials) , entenem que es la millor manera de protegir, tant a l’usuari con al professional.

Si vols pots sumar-te a la nostra organització, farem més força!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.