Recorda: limitació dels pagaments en efectiu a 1.000 euros

LIMIT EFECTIU 1000€

En el BOE del passat 10 de juliol de 2021 va publicar la Llei 11/2021 de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, que va iniciar la seva marxa amb l’aprovació del Projecte de Llei de Mesures de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal, el passat 13 d’octubre de 2020.
Entre les múltiples novetats que introdueix aquesta llei, ens trobem que aquest límit s’ha rebaixat encara més, fixant-se en els 1.000 euros. Per tant, des d’aquesta data, qualsevol pagament d’un consumidor a un empresari o professional que sigui superior a 1.000 euros ha de fer-se per altres mitjans (com a transferència o targeta…), que permetin identificar el pagament. Aquesta limitació dels pagaments en efectiu a 1.000 euros tot aquell que s’excedeixi pagant més d’aquesta quantitat, o admeti cobraments superiors a aquest import, s’enfronta a importants sancions.
Amb l’objectiu d’intentar minimitzar el frau fiscal, ens acostem cada vegada més a un control total dels moviments de diners, ja que l’objectiu final del Govern és «tenir la traçabilitat de totes les operacions», segons la ministra Montero.
Quines modificacions es realitzen en la Llei 7/2012, de 29 d’octubre, relatives a la limitació de pagaments en efectiu?
La limitació dels pagaments en efectiu es recollia en l’article 7 de la Llei 7/2012, de la qual es modifiquen: el punt 1 de l’apartat Un, els punts 4 i 5 de l’apartat Dos, el punt 1 de l’apartat Tres i s’afegeix un punt més a l’apartat Tres.
Per tant, amb l’aprovació de la Llei 11/2021, el punt 1 de l’apartat Un relatiu a l’àmbit d’aplicació queda redactat de la següent manera:
“No podran pagar-se en efectiu les operacions, en les quals alguna de les parts intervinents actuï en qualitat d’empresari o professional, amb un import igual o superior a 1.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera.
No obstant això, el citat import serà de 10.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera quan el pagador sigui una persona física que justifiqui que no té el seu domicili fiscal a Espanya i no actuï en qualitat d’empresari o professional”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.