LA UGT DENUNCIA ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DE L’AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR

LA UGT DENUNCIA ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DE L’AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR PER RECOLLIR-SE  EN AQUESTS UNA PRECARITZACIÓ SENSE PRECEDENTS DE LES CONDICIONS LABORALS DELS EMPLEATS PÚBLICS 

L’alcalde de la corporació pretén contractar empleats a través d’ una empresa pública creada per poder esquivar el conveni col·lectiu de l’ajuntament, rebaixant més d’un 30% els salaris públics i augmentant a la vegada el temps de treball.

El passat 16 de desembre de 2021 es van aprovar inicialment els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. En aquests s’inclouen els pressupostos públics d’una empresa municipal de serveis recentment creada anomenada “La Municipal”.

La sorpresa va arribar quan en els seus pressupostos s’establia la contractació d’empleats mitjançant una empresa pública amb condicions molt més precàries que les recollides en el conveni col·lectiu dels empleats públics de l’ajuntament. Amb salaris més d’un 30% més baixos i, a més, amb una jornada de treball establerta molt superior a la de l’ajuntament. Salaris de l’empresa pública que s’havien establert fins i tot per sota del conveni col·lectiu privat del sector.

Tàctica pròpia d’empreses multiserveis que pretenen contractar treballadors “low cost” evitant els convenis col·lectius sectorials afectats i establint així salaris molt inferiors als acordats en el sector.

Aquesta precarització de condicions laborals evidentment s’ha intentat aprovar per part de l’ajuntament sense ni tan sols informar als sindicats majoritaris. Fet que ha motivat irremediablement que la UGT de Catalunya hagi impugnat els pressupostos municipals i evitar així que es continuï especulant, jugant i vulnerant de forma inadmissible amb els drets laborals dels treballadors i treballadores.

En el ple municipal d’aprovació inicial dels pressupostos fins i tot el grup municipal d’ERC es va preguntar com era possible que no s’apliqués als futurs nous empleats públics el conveni col·lectiu de l’ajuntament. L’alcalde, tal com es recull en la gravació de la sessió, va faltar novament a la veritat de forma flagrant responent que eren condicions laborals que estaven a mig camí entre el conveni privat i el conveni de l’ajuntament. Afirmació clarament falsa donat que fins i tot els salaris pressupostats en l’empresa municipal estarien per sota fins i tot del conveni privat.

Davant aquest nou atac als drets dels treballadors i la conseqüent impugnació, l’ajuntament ha hagut de paralitzar els pressupostos de l’any 2022 i, prorrogar els pressupostos municipals de l’any 2021.

Aquesta és el segon any que s’han hagut d’impugnar els pressupostos municipals. La primera ocasió va ser en l’any 2020 quan aquest mateix equip de govern va ocultar als sindicats un increment salarial il·legal de gairebé 10.000 € anuals a un sol lloc de treball de la confiança de l’alcalde. Mentre que als sindicats prèviament se’ls havia anunciat que no hi haurien diners per complir amb els acords laborals recollits en el conveni col·lectiu dels empleats públics de l’Ajuntament donat que la corporació estava sotmesa a un Pla d’Estabilitat Pressupostària.

Des del sindicat ja s’ha sol·licitat la respectiva convocatòria de negociació col·lectiva per tal de donar compliment als drets de tots els empleats i empleades públiques i aconseguir rectificar aquest nou frau de llei recollit en els pressupostos municipals de 2022. 

La UGT es lamenta que el canvi polític en la gestió d’un ajuntament sigui el de precaritzar llocs de treball i establir aquest tipus de tàctiques especulatives i inadmissibles de vulneració reiterada dels drets laborals aconseguits pels treballadores i treballadors de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*