Les dades de l’atur de març no representen una millora de la situació del nostre mercat de treball, sinó la perpetuació d’una contractació de més curta durada, parcial i temporal

Al mes de març al Vallès Oriental l’atur s’ha reduït en 349 persones, situant en 32.562 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. Aquesta xifra representa una reducció d’un 1,06% respecte al mes anterior .

atur març 2015

Pel que fa a l’atur registrat a Catalunya aquest també s’ha reduït en 9.469 persones, situant-se en 571.655 les persones en situació d’atur registrades a les oficines del SOC. El major descens s’ha produït al sector serveis (-7.847), seguit per la indústria (-1.095).

Tornant a la nostra comarca, les poblacions que han registrat un major descens més son -99 Mollet del Vallès, -60 Granollers i – 41 Cardedeu i els augments mes importants  + Sant Fost i + Lliça de Vall.

Amb tot això, des de la UGT de Catalunya continuem reclamant:

 • La priorització de la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat.
 • La posada en marxa de veritables polítiques de reactivació econòmica i endegar una reforma en profunditat del sistema financer, que generi confiança, incentivi el consum i la creació de llocs de treball.
 • La reactivació la demanda interna mitjançant la pujada dels salaris, la qual cosa portarà la creació d’ocupació, la millora de les condicions de treball i la recuperació del nivell adquisitiu perdut, i l’aprovació d’una Llei del Sou Mínim, que situï aquest en el 60% del sou mitjà de la població, tal com estableix la Unió Europea.
 • L’adopció, per part dels governs, de mesures adreçades principalment a les persones, que continuen patint la crisi i que cada vegada es troben en una situació més vulnerable.
 • Prioritzar les polítiques actives d’ocupació que tenen a veure amb l’orientació, la formació, i l’acompanyament per a la inserció laboral i incrementar el seu pressupost. I prioritzar els col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral com les persones majors de 45 anys, les persones que han esgotat les prestacions per desocupació, o les persones joves.
 • El reforçament del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb més professionals i més recursos, destinats a millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de desocupació del nostre país.
 • La reforma del sistema fiscalamb l’objectiu de generar més ingressos públics i recobrar l’equilibri pressupostari: lluitar contra l’economia submergida i el frau fiscal, gravar les transaccions financeres internacionals, crear nous impostos sobre grans fortunes i eliminar els paradisos fiscals.
 • La derogació de les darreres reformes laboral imposades, injustes, inútils i ineficaces i amb conseqüències nefastes per a les persones treballadores ocupades, per a les persones treballadores en situació d’atur i per a les persones en situació de més vulnerabilitat.

Pel que fa al Vallès Oriental:

 • Que els quatre anys de legislatura en l’àmbit local, no han servit per impulsar unes polítiques comarcal en l’àmbit de la creació d’ocupació i la requalificació dels treballadors aturats.
 • La coordinació de les polítiques de formació  i de promoció econòmica a nivell comarcal.
 • En l’àmbit de la formació, demanem que es planifiquin aquestes polítiques tenint en compte els sectors econòmics més importants de la nostra comarca.
 • Reforçar del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb més professionals i més recursos, destinats a millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de desocupació del nostre país. Pel que fa a l’àmbit del Vallès, coordinar els diferents serveis dels ajuntaments i impulsar un servei a nivell comarcal.
 • Pla estratègic comarcal. Des de la UGT creiem necessari realitzar un pla estratègic a nivell comarcal  abans de prendre decisions que afectin el conjunt del territori. Entenem que no s’ha de confondre la planificació estratègica amb la suma de les actuacions estratègiques de cadascun dels membres dels pactes cosa que s’ha fet massa sovint.
 • Demanem l’impuls de politiques industrials a nivell comarcal i la realització de un gran acord com s’ha fet a d’altres comarques que impulsi la reindustrialització a al nostra comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*