Els sindicats mostren desacord en la gestió de personal a l’Ajuntament del Vendrell

UGT, SPL-CME i CSIF, algunes de les Seccions Sindicals que formen l’Ajuntament del Vendrell  manifesten el seu desacord en la gestió de personal (amb implicacions econòmiques) que s’estan duent a terme a l’Ajuntament encapçalat  pel socialista Kenneth Martínez.
Entre d’altres temes, algunes de les Seccions Sindicals com UGT, van impugnar els pressupostos municipals per no estar d’acord en unes modificacions de la plantilla sense acord amb la representació legal dels treballadors i sobre les aportacions al capítol 1. La sorpresa, desestimació de les al·legacions sense resposta. Més sorpresa, es demanen els informes preceptius de la Secretària i de l’Interventor i no hi ha resposta encara.
També la impugnació de diversos Decrets d’Alcaldia signats per l’Alcalde (alguns per l’actual Kenneth Martínez i d’altres per l’anterior, també socialista, Martí Carnicer) i sobre moviments de personal sense, evidentment, consulta prèvia amb la representació legal dels treballadors fets pels Sindicats d’UGT i SPL-CME. La representació creu que hi ha irregularitats en aquests moviments, que són totalment contraris a dret i que han pogut estar fets per designació “personal de l’Alcalde” ja que en cap cas s’han tingut en compte  els principis bàsics d’objectivitat, mèrit, capacitat e igualtat d’oportunitats”, una cosa inacceptable segons explica la representació sindical. Actualment estan a l’espera d’alguna documentació i tenen previst anar tant a la Fiscalia, com al Tribunal de Comptes i a l’Oficina Antifrau per trobar una resposta real a tots aquests dubtes si no es justifiquen aquestes accions acord amb la llei.
I una altre tema, i no menys important, relacionat directa i exclusivament amb la plantilla de la policia local. Des del sindicat SPL-CME, i amb l’acció conjunta de la UGT i Csif, fa temps que es reclama el pagament de la diferència econòmica degut a la problemàtica i falta de compliment d’acord des del 2014, del tema dels trams. En aquest cas, han detectat uns pagaments no informats  a la representació legal dels treballadors i en un concepte no molt clar, sense pagar el deute contret amb altres agents. També esperen resposta sobre aquest pagament, per un costat, i el no pagament, per l’altre.
Es sumen els problemes a l’Alcalde vendrellenc als ja esmentats: un tema que s’arrossega del 2016, un possible tema de prevaricació per un procés selectiu, lliures designacions i canvis de lloc arbitraris, pagaments de gratificacions arbitraris a certs treballadors sense justificar a la representació legal dels treballadors, l’oferta d’ocupació pública (en vies de negociació)…una sèrie de temes que no pinten molt bé per l’actual Alcalde ni per l’antic, el Sr. Carnicer, on el Sr. Martínez també en formava part del Consistori i era conscient de tot.
La falta de transparència en aquest Ajuntament, la no entrega de documentació demanada pels agents sindicals podrà acabar a instàncies superiors per a que resolguin aquests temes que, per desgràcia, estan a l’ordre del dia a l’Administració Pública. Ja es veurà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>