PortAventura, la tercera pitjor gran empresa en conciliació de la vida familiar i laboral.

La UGT de Catalunya denuncia que l’empresa utilitza una política agressiva contra els treballadors que demanen una reducció de jornada, arribant fins i tot a l’acomiadament

La UGT de Catalunya denuncia que l’empresa utilitza una política agressiva contra els treballadors que demanen una reducció de jornada, arribant fins i tot a l’acomiadament

Aquesta setmana un estudi de l’Institut Internacional de Ciències Polítiques sobre conciliació de la vida familiar i laboral a les grans empreses espanyoles ha suspès de manera estrepitosa PortAventura, situant-la com la tercera pitjor en aquesta matèria.

Aquesta classificació no ha estat cap sorpresa per a la plantilla del parc. La secció sindical de la UGT a PortAventura ha denunciat en reiterades ocasions la conducta antisocial de l’empresa, que ha arribat a aprovar un pla d’igualtat sense acord amb la representació dels treballadors perquè no garanteix una política transparent i respectuosa amb el personal en matèria d’igualtat i conciliació, i per la manca d’un pla d’acollida tot i la presència important de treballadors i treballadores estrangers.

PortAventura té un 70% de personal femení. Aquest fet, sumat al tipus d’activitat i a la situació allunyada de les poblacions on resideixen els seus treballadors i treballadores, fa especialment complicada la possibilitat de compaginar la vida laboral i personal. I davant d’aquestes situacions adverses, a més, a PortAventura no existeix una política eficaç en matèria de conciliació. Entre d’altres mesures, la UGT de Catalunya considera que seria convenient implantar un sistema de transport extern i intern que permeti facilitar la mobilitat del personal, amb una bona regularitat de pas d’anada i tornada, a més de la implantació d’una guarderia d’empresa i d’un sistema d’organització horària estable.

D’altra banda, PortAventura es queixa que un nombre important de treballadors i treballadores recorre a la reducció de jornada per cura de fills o familiars, quan el percentatge de reduccions es troba entre un 8% i 10% del total, una xifra gens elevada. Com a resposta, l’empresa utilitza una política agressiva contra els treballadors i les treballadores que demanen estabilitzar els seus horaris a través d’una reducció de jornada, arribant fins i tot a l’acomiadament arbitrari d’aquest personal. De fet, s’ha vist obligada a readmetre una treballadora per incórrer en acomiadament nul.

Aquesta política d’agressivitat amb el personal forma part d’una dinàmica d’acomiadaments arbitraris i sense justificació d’entre 15 i 20 empleats cada tres mesos. Així, la direcció ha creat un ambient laboral de por a l’acomiadament, de manera incomprensible en una empresa que té beneficis i un dels pocs projectes viables de parc temàtic a l’Estat espanyol.

Un cop més, aquesta vegada amb dades externes a la mà, la UGT de Catalunya demana a PortAventura que compleixi amb la llei i deixi de ser una empresa socialment irresponsable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*