LA UGT DE CATALUNYA IMPUGNA EL DESPROPORCIONAT AUGMENT DE SOUS DELS REGIDORS DEL GOVERN MUNICIPAL DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR.

L’alcalde s’augmenta el sou un 40% i incrementa la despesa salarial del seu equip de govern en un 100%, deixant en una difícil situació financera a l’ajuntament.

El passat 6 de juliol de 2023 el govern municipal de Sant Antoni de Vilamajor va aprovar en el ple municipal un augment salarial de l’alcalde i dels seus regidors totalment desproporcionats.

L’alcalde es va apujar el seu sou un 40%, 14.000 euros de pujada. Al mateix temps es van fixar els salaris dels altres 6 regidors i regidores de l’equip de govern arribant a incrementar gairebé un 100%, uns 150.000 € més, la despesa pública en els sous del govern municipal.

Per contra, el tracte que l’equip de govern dona als treballadors i treballadores és del tot indignant. I és que a principis d’any la UGT de Catalunya  ja va haver de denunciar públicament que l’alcalde i el seu equip de govern havien abaixat un 30%  els sous de les treballadores municipals de la neteja dels edificis públics utilitzant com a subterfugi una empresa municipal per evitar haver de pagar els salaris recollits en el conveni col·lectiu de l’ajuntament.

El despropòsit és de tal magnitud que en aquests moments  una empleada pública de neteja treballant 8 hores al dia té un sou més baix que una de les regidores de l’equip de govern treballant només mitja jornada.

Però és que, a més, l’alcalde segueix sense complir un acord signat el 30 de gener de 2020 amb el comitè i els sindicats per aplicar una valoració de llocs de treball dels empleats i empleades públiques del consistori. Una valoració de llocs de treball de només 60.000 € per tota la plantilla per dignificar els baixos salaris dels més de 50 empleats i empleades públiques del consistori (que són els que en realitat presten els serveis públics a la ciutadania).

Tots els grups municipals de l’oposició van votar en contra d’aquest desproporcionat augment de sous de l’alcalde i del govern municipal. El mateix dia del ple treballadors/es municipals es manifestaven també en contra d’aquesta situació tan abusiva i d’incompliments laborals per part de l’equip de govern.

El passat 20 d’agost la UGT de Catalunya va presentar un recurs de reposició, en temps i forma, contra aquesta pujada de sous per perjudicar greument la situació financera de l’ajuntament i vulnerar flagrantment el “Codi Ètic i de Conducta per al bon govern de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor”. Un codi ètic que el mateix equip de govern havia aprovat feia només un any. Aquest codi ètic  estableix als membres del govern municipal l’obligació d’eludir qualsevol acció i omissió que pugui perjudicar la imatge institucional de l’ajuntament “ni que sigui mínimament” així com els insta a actuar amb total exemplaritat  atès que han de servir de “mirall per la ciutadania“.

Segons els comptes municipals publicats oficialment el pressupost municipal de l’any 2022 es va tancar amb un superàvit entre els ingressos i despeses corrents de només 96.000 euros. És veritablement sorprenent que l’equip de govern, just després de les eleccions municipals, augmenti les despeses corrents  en gairebé 150.000 € més a l’any amb aquest increment tan desproporcionat dels salaris dels regidors del govern municipal.

Amb aquesta actuació el govern municipal deixa a l’ajuntament i als veïns i veïnes del municipi en una  difícil situació financera.

La UGT de Catalunya tornarà a demanar la dimissió de tot l’equip de govern pels reiterats incompliments laborals amb les treballadores i treballadors públics així com per aquest inadmissible abús de poder.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*