La UGT impugna davant del Tribunal Laboral de Catalunya les retallades imposades per la direcció de l’Hospital de Sant Celoni

hospital granollersLa direcció ha aplicat l’article 41 de l’ET i ha modificat les condicions laborals de manera més dura que la seva darrera proposta durant les negociacions. El nostre sindicat denuncia que es tracta d’un càstig contra el comitè d’empresa

La UGT de Catalunya ha impugnat davant del Tribunal Laboral de Catalunya l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors a l’Hospital de Sant Celoni, que comportarà la modificació de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores en condicions encara pitjors que la darrera proposta de la direcció durant la negociació amb el comitè d’empresa. El nostre sindicat ha denunciat al TLC que la direcció de l’hospital ha trencat la bona fe negociadora amb el període de consultes encara obert.

Segons la Gerència de l’Hospital de Sant Celoni, la seva proposta de retallades era “la millor” de les que s’han acordat a la resta d’hospitals de la comarca. El nostre sindicat ha realitzat un quadre comparatiu de les negociacions a l’Hospital de Granollers, l’Hospital de Mollet i l’Hospital de Sant Celoni que demostra que la darrera proposta patronal a Sant Celoni era la més restrictiva dels tres hospitals en al menys tres aspectes: jornada laboral, carrera professional i premi de fidelització. Tampoc va ser la millor proposta pel que fa a la reducció salarial (-4% a Granollers, -5% a Sant Celoni) o al complement per incapacitat temporal.

El nostre sindicat denuncia que l’Hospital de Sant Celoni no es troba en una situació pressupostària pitjor que, per exemple, l’Hospital de Granollers, i que si la direcció hagués suavitzat la seva proposta, es podria haver arribat a un acord amb el comitè, com ha succeït a la resta d’hospitals del Vallès Oriental.

A més, la modificació unilateral de les condicions laborals que ha aplicat la direcció a través de l’article 41 suposa un empitjorament de la seva darrera proposta presentada durant les negociacions: per exemple, s’augmenta la jornada laboral, es congelen a tots els nivells les millores econòmiques de la progressió en la carrera professional i se suspenen totes les millores d’empresa. Des de la UGT de Catalunya considerem que es tracta d’una acció punitiva de la direcció contra la representació dels treballadors i les treballadores.

Comparativa hospitals comarcals 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*