El 93% de la contractació a la demarcació de Lleida és temporal

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui dimecres l’estudi ‘Les Terres de Lleida: anàlisi socioeconòmic i laboral’, una radiografia de la situació que viuen a dia d’avui les empreses de la demarcació de Lleida. Gràcies a la informació recollida pels delegats sindicals s’ha pogut elaborar aquest informe, que pretén presentar-se a empresaris, patronals i altres actors socioeconòmics, per trobar solucions i millorar la situació actual.

IMG_1922Una de les dades més rellevants d’aquest estudi, segons ha destacat el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, és la precarietat dels contractes laborals que es signen a la demarcació de Lleida, ja que un 93% d’aquests són de caràcter temporal. “És necessari crear llocs de treball fixos i de qualitat per acabar amb la precarietat laboral que viuen molts treballadors avui en dia”, ha afirmat Aguilà, qui ha destacat que aquesta situació afecta principalment a les dones i als joves.

Un altre aspecte rellevant de l’estudi és la manca d’infraestructures. Segons ha avançat Aguilà, gran part del desenvolupament industrial de la demarcació s’ubica al voltant de l’autovia A-2. A més, “la situació geogràfica del territori de Lleida és privilegiada, ja que estem a mig camí del mar i de la muntanya”, ha apuntat Aguilà, però manquen infraestructures de nivell per a que les empreses vulguin implantar-se a les nostres terres. Per això, ha demanat a les administracions la millora de l’N-230 i l’-N-240, ja que segons ha explicat “al segle XXI són una autèntica vergonya”.

Per la seva part, Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, ha volgut destacar la importància del sector públic a la demarcació de Lleida. “Hem vist en els últims anys una disminució del personal funcionari i un augment del personal interí i dels contractes temporals”, ha denunciat Moreno. Segons ha explicat, els serveis públics “són molt important” i a dia d’avui es mantenen “gràcies a l’esforç i a la professionalitat dels treballadors, que viuen dia a dia retallades en personal i en salari”. En aquest sentit, ha reclamat que “comença a ser hora que es recuperi el personal, però que també que aquests comencin a recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2012”.

Finalment, José Luis Aguilà ha reclamat per enèsima vegada la creació d’un observatori sociolaboral que permeti mesurar el creixement de les empreses i fer un estudi exhaustiu de les empreses que hi ha i les noves que s’incorporen a la demarcació de Lleida.

 

Informe Lleida 2018 31 juliol18 premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*