La UGT-Terres de Lleida se suma als actes convocats en el marc del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

La UGT-Terres de Lleida manifesta, davant d’un nou 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el més ferm rebuig davant tota violència masclista. Des del sindicat s’insta a tots els treballadors i treballadores, així com al conjunt de la societat, a participar en els diferents actes i manifestacions organitzats del voltant del 25 de novembre. En aquest sentit, la UGT-Terres de Lleida participarà diumenge en la manifestació convocada per la Marea Lila, a les 18.00 hores, sota el lema ‘Hem decidit no callar!’.

WhatsApp Image 2018-11-22 at 12.37.39Les xifres obtingudes de l’enquesta de Violència Masclista a Catalunya 2018 mostren que el problema, lluny de desaparèixer, s’ha fet crònic i constant any rere any: 1 de cada 5 dones van ser víctimes d’alguna violència masclista a Catalunya l’any 2016; nou dones van ser assassinades l’any 2017 i a dia d’avui ja són sis les víctimes mortals d’enguany.

Per aquest motiu, des de la UGT-Terres de Lleida alertem a les empreses i denunciem les formes de violència de gènere més generalitzades i a la vegada més ocultes en l’àmbit laboral: l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe; denunciem la bretxa salarial com una forma de violència vers les dones; constatem el poc ús de les prestacions i drets laborals; i assenyalem la falta de voluntat política per eradicar aquesta xacra social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>