Moció contra la Pobresa Energètica

Desenes d’ entitats, organitzacions, i partits de Lleida, ENTRE LES QUALS LA UGT-TERRES DE LLEIDA, ha presentat aquest matí a l’Oficina d’Atenció Municipal, una moció per exigir el compliment de la Llei sobre Pobresa Energètica. Entre les signants hi ha l’Associació Antisida Lleida, l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics, l’Ateneu PoMOCIÓ-LLEI-POBRESA-ENERGÈTICA-300x201pular de Ponent, CCOO, USTEC·STEs, UGT, Càritas Diocesana de Lleida, Òmnium Cultural, PAH, ERC, Comú, Podem, ICV, entre moltes altres.

El text exigeix l’aplicació immediata, per part de l’Ajuntament de Lleida, de la llei i demana crear un punt d’informació únic per a informar sobre els drets de les persones i assessorar-les en temes relacionats amb factures energètiques i d’aigua. També es reclama que al gener es faci una campanya d’informació sobre els protocols existents per a evitar talls de subministrament.

En segon lloc, les entitats demanen a l’Ajuntament de Lleida que arribi a acords abans del 21 de gener de 2016 amb totes les companyies comercialitzadores i distribuïdores de subministrament elèctric, gas i aigua, per fer complir els protocols que inclou la llei i per a què assumeixin les subvencions a fons perdut.

En tercer lloc, es demana que la Paeria obligui a les companyies subministradores a assumir el cost de les subvencions a fons perdut per a les persones i unitats familiars que, estant en situació de risc d’exclusió residencial, hagin acumulat deutes d’impagament amb les companyies.

En quart lloc, la moció insta a augmentar la dotació dels serveis socials d’atenció primària, amb personal especialitzat que pugui donar assessorament sobre els drets i deures de les persones i sobre reducció de consum i de despesa energètica.

D’altra banda, es demana que els fons públics provinents de la Generalitat o els pressuposts que habiliti l’Ajuntament de Lleida per lluitar contra la pobresa energètica es destinin a la posada en pràctica d’una sèrie de mesures complementàries com són la realització de tallers de formació sobre factures energètiques i d’aigua, la formació dels treballadors i treballadores dels serveis socials, la realització d’auditories als habitatges de les persones vulnerables i la subvenció directa de petites inversions en mesures de reducció de consum a les llars de persones vulnerables.

CARTELL POBRESA folletó POBRESA ENEGÈTICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*