La UGT-Terres de Lleida continua reclamant un observatori sociolaboral al territori

Fotografia: Ajuntament de Lleida

Fotografia: Ajuntament de Lleida

“Lleida necessita un observatori sociolaboral per tenir clar el full de ruta a seguir i saber cap a on volem anar”. Així de contundent es mostra José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, qui assegura que aquest element seria clau per fixar el futur de la demarcació, ja que permetria fer una diagnosi i un seguiment dels punts calents de les nostres comarques.

“És vital analitzar les fortaleses i les debilitats de les nostres contrades per poder defensar el territori, l’economia i el teixit social lleidatà davant el món”, explica Aguilá. Tot i que assegura que “aquesta lluita no només ens correspon als de casa nostra, sinó que s’han de buscar sinergies nacionals i europees”.

El màxim dirigent de la UGT-Terres de Lleida aposta per aprofitar els fons Next Generation per impulsar aquest observatori sociolaboral, que permetrà tenir dades reals de la situació i definirà alhora les línies a seguir. “I no ens podem adormir. Ja que els dies passen, i hi ha altres territoris que sí han fet els deures i ens estan avançant en molts aspectes; principalment, en el de generar riquesa”, apunta Aguilá.

Finalment, José Luis Aguilá ha recordat també la necessitat de posar en marxa un consell econòmic i social pel territori de Lleida. “El G10 i el Fòrum Secore han deixat clar el compromís de tots de lluitar per una Lleida millor, però cal que sigui una realitat amb aquests dos elements”, ha afirmat. I assegura: “Si totes les administracions ens donem la mà, arribarem lluny. N’estic segur!”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*