Representants sindicals del Centre Penitenciari de Ponent es tanquen al Departament de Justícia de Lleida per exigir respostes immediates a la situació de la presó

ugt-presons-protesta-treballadors-preso-jutajts-18112021Cinc treballadors de la presó de Ponent, representants dels sindicats UGT Presons, CSIF, CCOO i Acaip, s’han tancat aquest dijous al matí als Serveis Territorials de Justícia de Lleida per dir prou a la situació que viu la plantilla al Centre Penitenciari de Ponent, i exigir així solucions immediates per pal·liar les agressions i els aldarulls.

ugt-presons-reunio-justicia-18112021L’acte de protesta ha servit perquè la directora dels serveis territorials a la demarcació, Montse Messeguer, els hagi rebut al seu despatx i hagi escoltat les seves peticions. Els treballadors tancats li han exposat els fets, li han entregat els escrits registrats i entregats tant a la consellera de Justícia com al Jutjat de Vigilància Penitenciària, i després de més d’una hora de reunió han donat per finalitzat l’acte sindical, emplaçant-se a una nova trobada aquest mateix divendres amb el secretari general de Justícia, a les 12h., a l’IEI.

 

Protesta massiva als jutjats
Prèviament a la tancada, un centenar de treballadors i treballadores de la presó de Lleida s’han concentrat a les portes dels Jutjats de Lleida per seguir reclamant reconduir la situació que es viu a la presó. “Amb aquestes accions volem mostrar el malestar de la plantilla per la falta de personal; denunciar els greus aldarulls i agressions reiterades per part d’interns amb problemes psiquiàtrics; i acabar amb el tràfic de medicaments i d’altres substàncies”, ha explicat Rubén, delegat de la UGT Presons. I ha afegit: “Moltes vegades ens trobem davant d’interns reincidents, que no sabem com poden reaccionar-nos en un moment donat”. Cal recordar que entre els mesos de juny i novembre, s’han registrat al Centre Penitenciari de Ponent més de deu aldarulls o incidents greus.

És per això, que els funcionaris i funcionàries de presons exigeixen ser escoltats i acabar d’una vegada per totes amb els continuats aldarulls que es registren a la presó de Ponent. En cas de no ser així, continuaran amb les atures i les mobilitzacions per exigir responsabilitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*