La UGT denuncia que les xifres d’atur del mes de juliol no reflecteixen la realitat lleidatana

atur-arxiuLes dades d’atur fetes publiques aquest dimarts pel Ministeri de Treball, no reflecteixen la realitat que es viu a la demarcació de Lleida. Segons les xifres del mes de juliol, l’atur ha disminuït en 811 persones a la demarcació de Lleida i la xifra de desocupats se situa en 22.122 persones. No obstant, en aquestes dades no es contemplen els ciutadans i ciutadanes afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació.

I és cert que els afectats per un ERTO no són aturats, però lamentablement la UGT calcula que un gran percentatge d’aquestes persones podrien acabar a les llistes d’atur. “La situació cada dia és més complicada i el futur avui dia encara és molt incert. És complicat predir quan finalitzarà aquesta crisi sanitària, que està afectant, i molt, a l’economia”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Les dades d’atur d’aquest mes de juliol mostren un clar augment dels contractes laborals, però seguint la mateixa tònica que els mesos anteriors: contractes temporals, generant ocupació precària i estacional. En aquest sentit, dels 20.223 nous contractes registrats aquest mes de juliol, 18.802 són temporals, mentre que els 1.421 restants, són indefinits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>