La UGT-Terres de Lleida interposa una desena de denúncies contra el Grupo Jorge

El Grupo Jorge va començar el passat mes de setembre a passar els treballadors autònoms al Règim General a través d’una empresa mercantil -Axparia Trade- creada ad hoc. Des d’aleshores, la UGT-Terres de Lleida ha interposat una desena de denúncies contra l’empresa per no complir el conveni i no garantir als treballadors i treballadores unes condicions laborals dignes.  A la demarcació de Lleida, hi hauria unes 250 persones que es troben en aquesta situació.

IMG_6045“Els treballadors han deixat de ser autònoms, però se’ls segueix exigint les mateixes condicions que abans. I això no és el que s’ha pactat”, ha apuntat Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA-UGT de les Terres de Lleida. És per això que des del sindicat s’està treballant de valent per aconseguir que tots els treballadors del sector tinguin unes bones condicions laborals i rebin les retribucions que marca el conveni. A més, gràcies a les denúncies interposades, s’ha aconseguit que la Inspecció de Treball reclami al Grupo Jorge el retorn de les quotes d’autònoms a tots els treballadors des del mes d’abril, el que suposa una sanció de 600.000 euros.

Fins al moment, les denúncies interposades per la UGT-Terres de Lleida són perquè l’empresa obliga als treballadors a treballar els dies festius; no es paguen les hores extra; no se’ls auxilia degudament quan pateixen un accident laboral; no se’ls hi permet fer vacances quan els hi pertoquen; no se’ls hi paga pels dies treballats…entre d’altres situacions.

“El que volem aconseguir des de la UGT-Terres de Lleida amb totes aquestes accions és dignificar la feina d’aquests treballadors i treballadores del sector i que se’ls escolti quan tenen alguna necessitat”, ha apuntat Rodríguez. En aquest sentit, José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha explicat que aquestes situacions li recorden que ha tornat “el feudalisme laboral. El senyor és qui mana i qui determina com i quines condicions de treball s’apliquen”. És per això, ha recordat, “que els sindicats són els canalitzadors d’aquestes inquietuds i necessitats… un element que aconsegueix que es portin aquestes situacions davant la justícia”.

 

Signat el conveni col·lectiu d’Indústries Càrnies
El conveni col·lectiu sectorial estatal d’Indústries càrnies es va signar el passat 11 de desembre, després d’una complicada negociació. Un acord que des del sindicat UGT suposa una “satisfacció i es valora molt positivament”. Aquest inclou l’increment de tots els conceptes salarials del conveni un 2,5% acumulatiu durant els anys 2018, 2019 i 2020. Amb una clàusula de revisió salarial tècnica a finals de 2020.

El nou conveni també augmenta en 40 euros al mes el plus de nocturnitat; reconeix els auxiliars de veterinària com a tècnics d’inspecció veterinària, el que suposa un increment salarial del 18% de mitjana; i, entre d’altres, inclou les empreses de serveis i multiserveis dins del conveni del sector. Una mesura que permet elevar el cost de la subcontractació i garantir que les empreses contractin per via directa.

L’objectiu ara és que el Govern de l’Estat mogui fitxa i adopti les mesures necessàries per acabar d’una vegada per totes amb la subcontractació fraudulenta. És per això que s’ha creat una taula tripartita -sindicats, Govern i patronals- per posar les diferents situacions sobre la taula i buscar una solució definitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*