La plantilla de Bosch ratifica el principi d’acord de tancament de la planta de Lliçà d’Amunt amb el 92,4% dels vots favorables

Aquest migdia ha tingut lloc l’assemblea de treballadors i treballadores per ratificar el principi d’acord amb la direcció de l’empresa davant l’anunci de tancament de la planta de Lliçà d’Amunt. Del total dels 288 vots emesos, 266 han estat a favor, 21 en contra i 1 en blanc (total del cens: 339).

El tancament de la planta serà el 30 de juny del 2022, tot i que la data de referència per a la plantilla en relació als acords que es prenguin per trams d’edat serà el 31 de desembre de 2022. Així mateix, l’acord incorpora un increment salarial del 2,5% sobre el salari del 2020 amb retroactivitat a 1 de gener de 2021. Aquest salari servirà com a base pel càlcul de les indemnitzacions.

D’altra banda, el preacord recull un procés de reindustrialització i recol·locacions internes al grup amb preferència dels treballadors i treballadores de la planta de Lliçà. La plantilla també pot acollir-se a sortida: la primera a l’agost de 2021 amb 45 voluntaris (10.000 euros addicionals indemnització) i la segona al desembre de 2021 (mateixes condicions).L’empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fina la data de tancament de la planta.

Per a la UGT FICA de Catalunya, l’acord que posa punt i final a la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt reflexa malauradament la realitat de la indústria catalana, o el que queda d’ella, amb el desmantellament del teixit industrial i les deslocalitzacions cap a l’Europa de l’Est a l’ordre del dia. Exigim que la Generalitat centri tots els esforços en crear una taula d’Indústria: les taules de reindustrialització són l’últim recurs quan ja no queda res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*