LA UGT DENUNCIA UN ATAC SENSE PRECEDENTS ALS DRETS DE LES TREBALLADORES I TREBALLADORS INTERINS A L’AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR

L’alcalde acomiada a una treballadora indefinida major de 60 anys que portava treballant quasi 6 anys a l’ajuntament, ocultant informació en la negociació col·lectiva, incomplint tots els acords signats amb els sindicats i finalment per substituir-la novament amb personal temporal.

La UGT de Catalunya considera un veritable escàndol i un atropellament sense precedents als drets de totes les treballadores i treballadors interins.

Mentre tots els partits polítics de Catalunya i d’arreu de l’Estat es mostren compromesos amb els drets del personal interí en totes les administracions públiques, quan els jutjats recolzen cada vegada més els drets d’aquest tipus de personal vulnerable davant l’abús de la temporalitat que es produeix a les administracions públiques, l’alcalde de Sant Antoni de Vilamajor es “carrega” al seu ajuntament el treball de tots els sindicats, dels governs estatal i autonòmic i de tots els partits polítics.

La treballadora va ser acomiadada el passat dia 30 de novembre i ocupava el lloc de treball de conserge del Casal d’avis municipal des del febrer de 2016.

L’alcalde de la corporació va engegar un procés selectiu el passat juliol de 2021 en el qual prèviament es va ocultar als sindicats informació que impedia que aquest procés es pogués portar a terme legalment. L’ajuntament va ocultar als sindicats que la plaça de conserge del Casal d’Avis ja estava ocupada per una treballadora des de feia quasi 6 anys com a personal indefinit no fixe degut al frau de llei del seu contracte laboral. Fet que impedia a l’ajuntament engegar un procés selectiu per substituir amb personal temporal la plaça ja ocupada per una altra treballadora temporal.

Però és que l’escàndol va més enllà d’aquests greus incompliments. La treballadora acomiadada a més va ser equivocada i perjudicada pel propi ajuntament en l’oposició, circumstància que va provocar que fos suspesa. Els fets, segons la documentació aportada per la pròpia treballadora acomiadada a la UGT de Catalunya, van ser els següents:

              Primer l’ajuntament li va ocultar que ella tenia dret a ser consultada respecte a l’oposició de la seva plaça. Després des del mateix ajuntament se li va dir expressament  que per l’oposició necessitava acreditar el nivell B1 de català. De fet el propi ajuntament la va inscriure en els exàmens oficials del nivell B1 de català de cara a l’oposició. Després l’ajuntament va proposar i acordar amb els sindicats les bases de la seva oposició amb el nivell de català que prèviament s’havia informat a la treballadora. Però sorprenentment a última hora després l’equip de govern va modificar el nivell de català acordat augmentant-lo al B2. Canvi que va deixar indefensa i sense temps possible de reacció a la treballadora provocant el seu suspens en l’oposició.

Des de la UGT de Catalunya volem recordar que la legislació vigent permet als ajuntaments i les universitats adaptar raonadament el nivell de català necessari per accedir a determinats llocs de treball. En aquest cas les bases de selecció fins i tot havien sigut acordades per la regidora de RRHH i assistida per l’assessoria jurídica de l’ajuntament.

Davant aquest escàndol i atropellament als drets de les treballadores i treballadors interins la UGT ja ha demanat a l’alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, en Raúl Valentín, l’anul·lació de tot el procés selectiu i que la treballadora no sigui acomiadada. Petició que a dia d’avui ni tan sols ha sigut resposta.

La treballadora juntament amb la UGT de Catalunya demandarà a l’Ajuntament pel seu acomiadament improcedent. La UGT de Catalunya defensarà amb el seu gabinet jurídic aquesta treballadora que ha estat acomiadada després de vulnerar els seus drets, d’ocultar informació a la UGT de Catalunya en la negociació col·lectiva, d’incomplir la normativa d’estabilització dels interins i de vulnerar de forma flagrant tan els acords signats pel propi alcalde de la corporació .

La UGT de Catalunya demanarà la dimissió de l’alcalde i de tots els regidors i regidores de l’equip de govern responsables d’aquest atropellament als drets de les treballadores i treballadors interins. Ens preguntem quin interès pot existir a l’equip de govern actuant d’aquesta manera per poder aconseguir que una treballadora pública temporal sigui substituïda per un/a altre/a treballador/a i, a més, novament, sigui temporal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*