L’ALCALDE DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR VETA LA MOCIÓ PRESENTADA PER LA UGT PER DEPURAR RESPONSABILITATS EN EL CAS D’ASSETJAMENT LABORAL I PERSECUCIÓ SINDICAL A UN TREBALLADOR DEL CONSISTORI

La moció, que ha estat exclosa de l’ordre del dia, serà novament presentada pel nostre sindicat en el proper ple extraordinari. 

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor va celebrar el seu ple ordinari el passat dijous, 25 de març. En l’ordre del dia, l’alcalde del consistori va decidir excloure la moció de defensa del dret a la dignitat dels treballadors i treballadores que la UGT de Catalunya havia presentat per l’existència d’un possible cas d’assetjament laboral i de persecució sindical a un treballador del consistori, en la qual s’assenyalava la presumpta responsabilitat i/o participació del seu soci de govern el regidor de Governació. L’ alcalde va excusar-se per no haver inclòs aquest punt en l’ordre del dia perquè considerava que hi havia dos punts de la moció que no eren certs, precisament els que implicaven la responsabilitat política del seu regidor de Governació i previsiblement la d’ell mateix. Els grups municipals de l’oposició Junts per Sant Antoni i ERC van mostrar el seu total desacord per no permetre, com a mínim, el debat de la moció al ple municipal.

La UGT de Catalunya considera una falta de respecte a la ciutadania aquesta evident manca de transparència i de voluntat manifesta per part de l’alcalde per investigar el cas de presumpte assetjament laboral i persecució sindical. La Comissió d’Investigació Municipal constituïda fa 6 mesos a tal efecte, en porta 4 aturada: just va aturar-se quan es va demanar que la següent persona en comparèixer havia de ser l’alcalde.

El cert és que ni l’ alcalde ni el regidor de Governació estan disposats a investigar uns fets i aprovar una moció que en el seu punt 3 proposava acordar la condemna del cas d’ assetjament laboral i persecució sindical denunciat i la destitució de qualsevol regidor o regidora que, per acció o greu omissió de les seves funcions, fos responsable de qualsevol cas d’assetjament laboral, persecució sindical o qualsevol altre comportament impropi que comportés discriminació o perjudicis a qualsevol empleada o empleat públic.  I és que del contingut de la documentació que ja ha sigut aportada a la Comissió d’Investigació Municipal,  l’alcalde ja disposaria d’informació més que suficient per destituir de manera fulminant el seu soci de govern com a regidor de Governació.

La UGT de Catalunya presentarà nous documents que podrien demostrar, com a mínim, un altre molt greu desistiment de les  funcions i obligacions públiques tan del regidor de Governació com de l’alcalde i en greu perjudici del treballador denunciant.

La UGT de Catalunya presentarem novament la moció en un ple extraordinària perquè pugui ser debatuda sense embuts i retransmès a tota la ciutadania, sol·licitant també que es permeti la presència i participació del nostre sindicat perquè, davant de tota la ciutadania i amb total transparència, l’alcalde pugui explicar quins punts considera que no són certs per impedir l’aprovació de la moció, però amb la presència en el ple de qui pugui desmuntar les seves afirmacions. Així mateix, la UGT de Catalunya valorarà en els propers dies si recusa a l’alcalde perquè sigui apartat com a membre de la Comissió Municipal d’Investigació donat el seu manifest interès personal en no investigar els fets en els que podria estar implicat el seu soci de govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*