L’HOSPITAL DE GRANOLLERS, CENTRE DE REFERÈNCIA AL VALLÈS ORIENTAL PER A LA COVID-19, NO TÉ PREVIST PAGAR ENGUANY CAP INCENTIU SALARIAL

La secció sindical de la UGT a l’Hospital de Granollers denuncia que, tot i l’esforç evident que està duent a terme el personal sanitari de l’Hospital de Granollers la direcció probablement no els pagarà enguany la paga d’objectius. Els treballadors i les treballadores de l’Hospital de Granollers són els que estan suportant el major esforç entre els professionals sanitaris de la comarca, degut a què és l’Hospital de referència i concentra tots els llits de Cures Intensives (UCI) de la comarca, que s’han hagut de multiplicar per quatre en cinc setmanes.
La paga d’objectius (DPO) és un complement salarial variable restituït l’any 2015 al II Conveni SISCAT el pagament del qual està condicionat a l’assoliment de l’equilibri pressupostari de cada exercici.  A l’Hospital de Granollers la DPO si es pagués al 100% significaria una despesa d’uns 3 milions d’euros (incloent la quota patronal). Per tant, per poder pagar íntegrament aquest complement els beneficis de l’Hospital l’exercici comptable anterior hauria de ser d’almenys 3 milions d’euros. Les DPO dels anys 2011 a 2014 van ser cedides per la plantilla voluntària (consultats per referèndum), íntegra i incondicionalment degut a què la fundació arrossegava un estat patrimonial negatiu des dels anys 90. Des de la seva restitució l’any 2015 els treballadors de l’Hospital mai han arribat a percebre més d’una tercera part de la paga d’objectius.
La resta d’hospitals de la comarca, en canvi, sí han pogut retribuir (en major o menor mesura) aquesta paga. Enguany ja s’ha fet l’ingrés tant a la Fundació Sanitària de Mollet com a l’Hospital de Sant Celoni.
Els professionals de l’Hospital de Granollers es troben sota una tensió, cansament i compromís emocional que esdevindrà en un clamor social d’indignació si un any com el present no es fa l’esforç de retribuir íntegrament aquest incentiu salarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*