PRESENTACIÓ MANIFEST EL VALLÈS ORIENTAL AVANÇA

Avui la UGT del Vallès Oriental CCOO i les Patronals UEI i Pimec hem presentat un manifest en què demanem a les administracions comarcals un esforç i upresentacio manifes patronals sindicatsn nivell de concertació amb la voluntat d’impulsar polítiques de creixement econòmic. Unes polítiques que ens han de servir per a crear ocupació de qualitat i reduir l’atur. Adjuntem el manifest.

 EL VALLÈS ORIENTAL AVANÇA

Document per a l’impuls de la concertació social, la dinamització econòmica i la creació d’ocupació a la comarca.

Document per a l’impuls de la concertació social, la dinamització econòmica i la creació d’ocupació a la comarca.

Les principals organitzacions socials de la comarca, patronals i sindicats, creiem urgent i necessari aprofitar les sinèrgies que té el Vallès Oriental per posicionar-nos econòmicament en el nou escenari que s’obre. Al llarg dels darrers deu anys, i especialment als anys de dura crisi, les polítiques de concertació i col·laboració tripartida (administracions, sindicats i patronals), a la comarca han estat un miratge escàs.

Reconeixem la impossibilitat de tots els actors implicats en capgirar la situació, per això llencem aquesta voluntat irrevocable de cercar les vies que siguin necessàries per assolir amb èxit aquest objectiu. No es tracta per això de la primera acció feta. Patronals i sindicats ja vam signar un document en aquesta línia al 2012 i a posteriori, al 2014 es va treballar en la possibilitat d’aprofitar les derivacions del pacte “Més indústria: la resposta catalana a la crisi” mitjançant un pacte per la reindustrialització comarcal. Cap d’aquestes iniciatives han acabat de reeixir mai, però aquesta vegada no pot tornar a passar el mateix.

La concertació és la via més adequada per dinamitzar econòmicament la nostra comarca. No ho diem nosaltres, les directrius de la UE així ho indiquen, la nova llei del Servei d’Ocupació de Catalunya també ho exigeix, i d’altres administracions catalanes així ho situen als seus projectes. Les experiències impulsades a nivell comarcal de forma concertada han estat les més potents que hi ha hagut, amb evidents punts de millora, que només es podran assolir si aquestes continuen. Creiem que ha arribat el moment de treballar per a impulsar un veritable debat sobre quin model comarcal volem en el futur.

El Vallès Oriental Avança és el nom d’aquest document, també és l’objectiu amb el que ens presentem davant la societat de la nostra comarca. El Vallès Oriental ha d’avançar en almenys, i sense menystenir altres aspectes, en:

  • La reindustrialització de la comarca, assegurant que no es perd indústria ni és substituïda per altres activitats econòmiques, amb un valor afegit més baix.
  • Diversificant l‘economia comarcal.
  • Adequant el mapa de la formació tenint en compte les necessitats del teixit productiu actual i de futur.
  • Dotant-nos de les infraestructures necessàries que ens donin avantatges competitius.
  • Impulsant polítiques de sòl industrial i xarxes de telecomunicacions a les zones industrials, treballant per la reducció de la despesa energètica.
  • Cercant sinèrgies amb altres territoris per fomentar projectes de dinamització econòmica, que impulsin la reducció de les taxes d’atur.
  • Captant inversió pública i privada.
  • Optant per un mercat de treball estable i de qualitat.

Per tot això Sindicats i Patronals treballarem amb actitud constructiva i positiva, i demanem al Consell Comarcal la posada en marxa d’una taula de concertació social tripartida, per fer de la concertació territorial l’eina que faci que la comarca avanci. Perquè plegats el Vallès Oriental Avança.

UEI – PIMEC – CCOO – UGT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*