VAGA A MONSANTO EL 29 DE JULIOL

LA PLANTILLA DE MONSANTO AGRICULTURA DENUNCIA LA DEFICIENT GESTIÓ I LA MANCA DE CONSIDERACIÓ ALS TREBALLADORS EN AQUESTA NOVA REESTRUCTURACIÓ

L’empresa Monsanto Agricultura España va comunicar als representants dels treballadors del centre que té a Montornès del Vallès (Vallès Oriental) ​​una reestructuració mundial per deslocalització a altres països al llarg de 2016 i 2017. Òbviament en aquesta reestructuració es veuen objectius merament econòmics que impactarien positivament en el negoci.

A Espanya l’empresa té 242 treballadors en plantilla, més treballadors temporals i personal autònom. A dia d’avui s’ha informat la rescissió del contracte a diversos empleats de diferents centres. De moment, al centre de Montornès estan afectats vuit treballadors.

Aquesta situació ha provocat un gran malestar a la majoria dels treballadors que, tot i que treballen per a una empresa que durant diversos anys ha estat guardonada com a empresa Great Place To Work a Espanya i altres països pel seu suposat interès en els treballadors, està tenint importants deficiències en la gestió d’aquesta situació amb els treballadors, demostrant que posa en un segon pla a les persones que formen la companyia sempre que el negoci segueixi endavant i arribi als objectius econòmics desitjats.

Aquestes deficiències vénen de les següents situacions:

  • Ja fa més de dos mesos que l’empresa ha comunicat a alguns treballadors  l’extinció del contracte a 31 d’octubre de 2016, mentre a d’altres encara no se’ls ha informat de la data de l’acomiadament, tot i formar part dels departaments que es deslocalitzen, amb el conseqüent malestar que provoca.
  • D’altra banda, els treballadors han sol·licitat diferents tipus de millores en les condicions ofertes per l’empresa, que, dos mesos després, ha acceptat únicament una de les sol·licituds.
  • Alguns dels treballadors afectats estan patint, a més, una major càrrega de treball procedent de treballadors acomiadats en un altre centre d’Espanya.
  • Molts treballadors de la plantilla del centre de Montornès creuen que es poden veure afectats en els pròxims mesos. En canvi, l’empresa no està aclarint ni donant més informació que alliberi de la incertesa generada per la reestructuració, el que crea un pèssim ambient laboral, que dista molt dels guardons rebuts.

Tot això evidencia una falta de consideració al treballador, ja que es veuen grans diferències entre el criteri que s’ha seguit en anteriors ocasions en què l’empresa ha realitzat acomiadaments a Espanya i les condicions actuals. Creiem que l’empresa està cuidant rigorosament no ultrapassar el màxim legal que el portaria a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació que li suposés un major despesa econòmica en les indemnitzacions.

Els treballadors lamenten que la imatge de Monsanto es vegi afectada per l’actual situació i han convocat una vaga el proper dia 29 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*