Vaga dels serveis de neteja urbana de la Llagosta

Els treballadors de la recollida de residus urbans de la Llagosta reivindiquen un salari equivalent al que reben treballadors de la mateixa empresa (SERSA) a altres municipis. 

La vaga va començar dissabte, 15 de febrer, i es farà tots els dilluns de 7 a 13 h, els dijous  de 14 a 17 h i els divendres de 7 a 12.30 h. Els dissabtes i diumenges l’aturada serà en l’horari complet.

El conflicte té el seu origen l’octubre passat amb la denúncia del conveni. Davant la inflexibilitat de l’empresa per equiparar els salaris de la plantilla de La Llagosta amb els de la mateixa empresa  a altres municipis similars, els treballadors van programar una vaga durant les festes de Nadal que va ser desconvocada quan l’Ajuntament es va comprometre a fer una proposta raonable abans del 27 de gener, però la proposta presentada no recull les reivindicacions de la plantilla.

A l’Ajuntament de La Llagosta,  l’empresa SERVEIS REUNITS S.A. va guanyar el concurs per vuit anys després de baixar un 4% el preu de licitació de sortida de l’Ajuntament. Això va suposar un estalvi anual de 33.000 euros per l’Ajuntament durant vuit anys, és a dir, un total de 264.000 euros aproximadament.

L’Ajuntament va acceptar la rebaixa i l’empresa va rebaixar la seva oferta per aconseguir una contractació, a costa del treballadors i les treballadores. L’Ajuntament argumenta que no poden equiparar-se salarialment amb el personal funcionari de l’Ajuntament, però tampoc poden comparar la seva situació laboral amb altres treballadors de la mateixa empresa a municipis d’aquesta mateixa comarca, com ara a Les Franqueses on SERSA treballa amb salaris molt superiors.

Una optimització de la gestió municipal, en concret, amb la despesa dels pressupostos municipals no ha de suposar en cap cas una retallada en els drets dels treballadors i les treballadores com passa en aquest cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*