La UGT del Vallès Occidental exigeix als ajuntaments i a la resta d’administracions públiques que en cas de suspendre els contractes de serveis, assegurin el manteniment dels llocs de treball i el 100% del salari dels treballadors de les concessions.

Des dels primers dies de la crisi generada pel Covid-19, la UGT hem anat demanant a les administracions públiques que contribueixen a salvaguardar tots els llocs de feina i les condicions laborals de les plantilles que presten servei a les diferents Contractes.


El Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, recull les condicions de suspensió dels contractes públics de serveis i subministraments, contractes d’obra i contractes de concessió de servei, garantint la compensació per danys i perjudicis de salaris efectivament abonats per les empreses durant la suspensió. La suspensió de l’execució dels contractes per aplicació d’aquest Reial Decret-llei en cap cas no es podrà considerar un motiu per a l’aplicació d’un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO).


Totes aquelles decisions que puguin anar en una direcció contrària a l’expressada pel nostre sindicat, i que pugui posar en perill els llocs de treball i els salaris de les treballadores i els treballadors de les diferents concessions, seran denunciades i posades en coneixement de l’autoritat laboral i de l’opinió pública.


Considerem que, avui més que mai, les administracions han de ser-hi garants dels drets de les persones, també d’aquelles que donen servei a les ciutadanes i ciutadans de les nostres ciutats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*