UGT i CCOO Apostem per la Concertació

Com pot ser que l’Ajuntament de Terrassa anunciï que aposta per l’ocupació i a l’acte només participin les patronals?

S’ha trencat a Terrassa el Pacte Local per l’Ocupació que al 2014 vam impulsar conjuntament el dos sindicats majoritaris amb l’Ajuntament?

Si és així o bé és aquest el camí que vol transitar el govern local us hem de recordar que aneu errats.

Les polítiques actives d’ocupació requereixen d’un treball conjunt i d’una reflexió profunda de quelcom hem fet fins ara i de com afrontem la nova realitat que vivim. Els resultats obtinguts no són satisfactoris, les necessitats de la gent desocupada són moltes, i la precarietat i les desigualtats són avui dia la realitat que pateixen les terrassenques i els terrassencs.

És en la concertació social a on es determinen i s’acorden les polítiques actives i es fa amb els agents  socioeconòmics. Entre d’altres perquè com a representants dels treballadors i les treballadores estem protegits per la Constitució Espanyola. A més, també es contempla aquesta participació en la recentment aprovada Llei de Participació Institucional al Parlament de Catalunya.

José Luís Fernández Secretari Comarcal d’UGT

Però fins i tot tenint en compte l’anterior, que no és poc, a Terrassa, tradicionalment aquestes qüestions s’han discutit i consensuat en el govern del Pacte per l’ocupació de Terrassa.

Un Pacte participat per l’Ajuntament, la CECOT, UGT i CCOO. Perquè en aquesta ocasió l’aposta de Terrassa per l’Ocupació se signa a través d’un conveni amb Patronal, i treu de l’abast de la concertació una de les polítiques actives més importants i a la que es destinen els recursos econòmics? Pacte per l’ocupació de Terrassa.

Un Pacte participat per l’Ajuntament, la CECOT, UGT i CCOO. Perquè en aquesta ocasió l’aposta de Terrassa per l’Ocupació se signa a través d’un conveni amb Patronal, i treu de l’abast de la concertació una de les polítiques actives més importants i a la que es destinen els recursos econòmics?

L’execució d’un projecte no es pot confondre amb la concertació, perquè en el procés de conciliació és on es decideixen les condicions del projecte, com es gestiona i qui ho gestiona, a quins col·lectius van dirigides,  pressupost, etc. I aquest pas no s’ha fet. No s’ha acordat amb els agents socials, amb nosaltres no.  I cap de les parts pot al·legar desconeixem,  som agents  amb una dilatada experiència en la concertació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*