Des de CTAC-autònoms considerem que la factura electrònica ha de ser un servei gratuït de l’Agència Tributària.

Des de CTAC-autònoms considerem que la factura electrònica ha de ser un servei gratuït de l’Agència Tributària.

La Unió de Professionals i Treballadors Autònoms d’Espanya, UPTA , és una Confederació d’àmbit nacional i caràcter intersectorial, d’organitzacions territorials i associacions sectorials de treballadors per compte propi, inscrits en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) de la Seguretat Social, Règim de la Mar i/o en les Mutualitats de Col·legis Professionals.

CTAC – Autònoms formem part d’UPTA per defensar els interessos de la classe treballadora per compte propi a nivell estatal, ja que moltes de les directrius que ens afecten es negocien en el marc estatal de les relacions laborals.

La nostra organització a través d’UPTA, reclamem a Hisenda que posi en marxa una plataforma única d’intercanvi de factures electròniques que sigui pública, obligatòria i gratuïta, per al lliurament, recepció i comunicació dels canvis d’estat de tramitació de les factures.

Els autònoms i autònomes del nostre país aviat estaran obligatdes a complir amb les obligacions de facturació electrònica establertes en la Llei 18/2022 de 28 de setembre, de creació i creixement d’empreses.

Aquesta llei, pendent de desenvolupament reglamentari, disposa que, en un termini de dos anys, en principi en 2025, serà d’obligat compliment i s’estendrà als més de 3,3 milions de treballadors per compte propi i a les empreses espanyoles de les quals 553.800 són treballadors i treballadors autònoms a Catalunya.

UPTA ha deixat molt clara la seva posició sobre aquest tema, només acceptarà que s’implanti una solució tecnològica o plataforma la titularitat de la qual pertanyi a l’administració tributària, ja que, en cas contrari, les dades relatives a la facturació, clients, proveïdors i tots aquells referits als negocis podrien estar en mans de particulars, en qualitat de proveïdors de serveis de facturació electrònica.

En aquest context, pensem que, en aquest procés i davant les exigències amb l’entrada en vigor d’aquesta obligació, les bones pràctiques fiscals han de prevaler per al nostre col·lectiu.

Demanem que UPTA, com a organització representativa del treball autònom a nivell estatal, ha de formar part activa de qualsevol negociació que es dugui a terme sobre aquesta matèria per a poder determinar el que és més convenient per al col·lectiu representat. Per això, no desistirem d’alertar sobre aquesta situació i romandre en aquesta lluita, si no volem trobar-nos amb sorpreses desagradables. Aquests canvis estan lligats a la reforma fiscal que s’està abordant per al nostre col·lectiu i en la qual UPTA és part de la negociació i que afecten, principalment, a l’Impost de Societats, al sistema de mòduls de l’IRPF i a l’IVA, respecte del qual s’està plantejant un nou règim en el qual no seria necessari declarar si no se superen uns determinats límits de facturació, que per a UPTA hauria d’establir-se en els 100 mil euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.