La Taula per la Democràcia convoca una aturada cívica d’un dia a Catalunya

taula

  1. La UGT de Catalunya ha condemnat, a través de la Taula per la Democràcia, que agrupa el gruix de la societat civil de casa nostra, les agressions produïdes ahir arran de la celebració del referèndum.
  2. Volem ressaltar la desproporcionalitat i la brutalitat de l’actuació policial. Els cossos i forces de seguretat de l’Estat varen respondre a ordres polítiques d’uns dirigents que es van amagar sota el seu paraigua per posar en relleu la seva incompetència. També volem fer arribar la nostra solidaritat a tots els ferits i a les seves famílies, alhora que volem donar les gràcies a tota la ciutadania, així com als servidors i servidores públics, que ahir varen donar una resposta exemplar.
  3. Davant la vulneració flagrant dels drets i llibertats civils que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya varen patir ahir, la UGT de Catalunya, com a part de la Taula per la Democràcia, vàrem considerar oportuna una resposta conjunta de país.
  4. En cap moment la UGT de Catalunya, ni la Taula per la Democràcia, s’ha adherit a cap vaga general, que és l’àmbit on es dirimeixen els conflictes laborals.
  5. En aquest sentit, apostem pel pacte dins de l’empresa i demanem el màxim respecte per qualsevol decisió individual. Entenem que tenim prou mecanismes al nostre abast perquè així sigui.
  6. Tothom pot traslladar aquesta res posta als centres de treball com consideri oportú i, com a tal, té la consideració de mobilització de país. Entenem que la llibertat per pactar internament dins de les empreses la forma de rebuig a aquestes actuacions pot prendre qualsevol forma.
  7. Una resposta de país correspon a la totalitat de la població. Entenem que dur-la a terme ens correspon a tothom. Estudiants, comerciants, jubilats i jubilades, autònoms, treballadors públics, privats… tenim mecanismes al nostre abast per poder fer sentir a totes les institucions que no permetrem que es continuïn conculcant drets fonamentals de la ciutadania.
  8. Aquest és un conflicte polític i per aquest motiu subscrivim la mobilització de país. Volem apel·lar al diàleg entre els governs per resoldre el conflicte creat. Els conflictes polítics se solucionen en aquest àmbit i no es poden traslladar responsabilitats on no corresponen.

Comments are closed.