Arriba la tardor, augmenta l’atur a Lleida

Seu Oficina del SOCLa demarcació de Lleida s’acosta de nou a les 20.000 persones desocupades, després que aquest mes de setembre s’hagin registrat 886 aturats més a les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i l’Aran, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social. Un increment del 4,77% respecte a l’agost.

Per sectors, l’atur ha augmentat en 318 persones a l’agricultura; 8 a la indústria; 4 a la construcció i 475 al sector serveis. Del total d’aturat, 11.029 són dones, mentre que els 8.447 restants són homes; així mateix, 1.423 són menors de 25 anys. “Es repeteix la tònica habitual: l’atur continua castigant als col·lectius més febles”, apunta José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

“S’acaba la temporada d’estiu i torna a augmentar l’atur. L’estacionalitat ja és endèmica, està fixa a l’ADN de la situació laboral de les Terres de Lleida”, afegeix Aguilá. I apunta: “Ara toca esperar que arribi l’hivern i veure si tornem a generar ocupació amb la temporada de neu”.

Finalment, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida es mostra contundent amb la necessitat de generar teixit industrial: “Si no tenim indústria al nostre territori, no podem tenir feina continuada, i per tant, anirem patint mensualment aquestes pujades i baixades en la contractació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>