Els aturats a Lleida que no perceben prestació han augmentat un 252% des de l’inici de la crisi

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui l’estudi “La protecció de les persones en situació de desocupació”, una radiografia del col·lectiu de persones aturades i el tipus de prestacions que perceben.

IMG_5682 (2)

La principal conclusió a la qual s’arriba en aquest estudi és que des de l’any 2008 fins al 2015 les persones inscrites a l’atur que no perceben cap prestació ha augmentat en un 252,25%. Això vol dir que l’any 2015 va finalitzar amb 10.402 persones registrades a l’atur que no cobraven cap prestació o subsido per desocupació. Mentre, el 2008 –any considerat com el de l’inici de la crisi- eren 2.958 persones.

L’informe –que adjuntem- també constata que les persones inscrites com a demandants d’ocupació a Lleida s’ha incrementat en un 41,89% des de l’inici de la crisi.

Segons el tipus de prestacions –els que les perceben- comentar que l’increment de persones beneficiàries de la Renda Activa d’Inserció (426 €/mes) ha pujat en un 837% des de l’any 2008 fins ara.

I, pel que fa a la despesa que es destina a cobrir les prestacions comentar també –segons es constata en l’estudi- que s’ha vist fortament reduïda, així com també les condicions per accedir a aquest tipus d’ajuda. Concretament, el total de la despesa derivada de les prestacions a les Terres de Lleida ha disminuït en un 24,3% des de l’inici del període estudiat, que són 4,1 milions d’euros en valors absoluts.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha presentat l’estudi afirmant que cada vegada són més dures les condicions per accedir a algun tipus de prestació, i afecten, principalment, a aturats de llarga durada majors de 55 anys. “Si no es crea treball o el que es crea és temporal i molt precari, alguna cobertura millor cal donar als més de 10.000 lleidatans que no reben cap tipus de prestacions”, ha dit.

Acompanyada del secretari de Relacions Institucionals de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, la secretària general ha exigit novament la derogació de la reforma laboral, així com mesures actives d’ocupació que fixin el seu focus d’atenció a aquesta col·lectius tan desprotegits i gairebé expulsats del mercat laboral. Per la seva part, José Luis Aguilà, ha exigit novament la creació a Lleida d’un Observatori per a l’Ocupació, que analitzi amb dades reals i efectives la situació ocupacional a Lleida per poder aplicar polítiques efectives en els camps o nínxols de treball que es detectin. Així mateix, també ha volgut recordar que calen –per part de les administracions- polítiques valentes en aspectes, per exemple, com el de l’agroalimentació, on tan camp té per recórrer la demarcació de Lleida.

Estudi La potecció de l’atur a les Terres de Lleida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*