La UGT-Terres de Lleida exigeix plans d’ocupació per a persones majors de 45 anys

La demarcació de Lleida ha liderat un nou mes la pujada de l’atur.  Segons dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, hi ha 1.931 persones més inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que el mes anterior, arribant a les 21.348 en tot el territori lleidatà. Unes dades que des de la UGT-Terres de Lleida denuncien i exigeixen soluciones.

ugt-socCom ja és habitual, les xifres del mes d’octubre venen donades per la fi dels contractes temporals que es creen durant la campanya d’estiu. Uns contractes de duració determinada i que generen precarietats per la majoria de treballadors, afectant principalment  als joves, majors de 45 anys i persones immigrades. És per això, que des de la UGT-Terres de Lleida plantegen una sèrie de mesures per acabar amb aquest augment d’aturats.

Entre d’altres accions, es busca impulsar mesures actives urgents per a la creació d’ocupació estable i de qualitat; s’aposta per la contractació indefinida i la jornada completa; es vol reforçar el diàleg social per garantir salaris dignes; s’impulsa una reforma global, integrada i consensuada de la protecció assistencial per desocupació; es vol establir unes polítiques actives d’ocupació públiques de qualitat; i s’exigeix derogar, de manera immediata, les reformes laborals imposades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>