La UGT FICA inaugura a Lleida una exposició reivindicativa per mostrar la realitat dels treballadors i les treballadores del camp

ugt-fica-exposicio-anima-fruita-inauguracio-udl-20042023La UGT FICA de Catalunya ha inaugurat aquest dijous l’exposició ‘L’ànima de la fruita’, una mostra que pretén denunciar les condicions de treball dels temporers i temporeres. Les fotografies, recollides per Marien Moreno durant els anys 2021 i 2022, es podran veure fins al 28 d’abril a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, al Claustre de La Pensativa. Posteriorment, a partir del 2 de maig i fins al dia 13 del mateix mes es trobarà exposada a l’edifici Polivalent del campus de Cappont, al hall de la cafeteria.

Amb aquesta mostra, a partir de la qual també s’ha editat un llibre explicatiu sobre la situació de les persones que treballen al camp i la denúncia del sindicat, la UGT-FICA vol fer èmfasis de les greus situacions que es donen al camp, a més d’exigir que es respectin les condicions laborals, es garanteixi la seguretat i la salut a la feina, i s’apliqui un conveni just.

IMG_7861El secretari general de la UGT FICA de Catalunya, Antonio Rudilla, ha volgut posar sobre la taula durant la inauguració de la mostra la situació indigna del camp i ha emplaçat a totes les administracions a treballar plegats per erradicar d’una vegada per totes la situació que es viu al camp. “Ells també són ciutadans de primera, i se’ls ha de cuidar com a tals”, ha apuntat. En aquest sentit, ha demanat que si els pagesos reben subvencions, pel motiu que sigui, “per què no les han de tenir les persones del camp quan per exemple es queden sense feina?”.

Per la seva part, Alicia Buil, secretària del Sector Agroalimentari de la UGT FICA de Catalunya, ha denunciat que “actualment, tota l’estructura salarial del conveni -els 7 grups professionals- està per sota del Salari Mínim Interprofessional”. És per aquest motiu, que el sindicat ha demandat a les patronals agràries davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, davant la negativa a actualitzar les taules salarials a l’SMI. La data d’assenyalament del judici és el 14 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*