La UGT-FICA de les Terres de Lleida denuncia que la trentena de treballadors de l’escorxador Figuera d’Agramunt porten més de tres mesos sense cobrar

ugt-concentracio-escorxador-figuera-agramunt-13062023-2Treballadors i treballadores de l’escorxador Figuera d’Agramunt s’han concentrat aquest dimarts a les portes de l’empresa per protestar per la situació que viuen: porten més de tres mesos sense cobrar. L’empresa es troba en un procés concursal des del passat 24 de març i a data d’avui encara es troba el cas al Deganat dels Jutjats de Barcelona.

“Sentim molta vergonya al pensar en la situació d’aquests treballadors. És una barbaritat el que estan vivint”, ha apuntat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. I afegeix: “És insostenible el que estan vivint la trentena de famílies afectades. Legalment, es troben amb permís retribuït, però realment fa des del passat 8 de febrer que no han cobrat ni un cèntim de l’empresa, no tenen dret a atur i tampoc poden anar a buscar feina en una altra empresa”.

ugt-concentracio-escorxador-figuera-agramunt-13062023-3Per aquest motiu, Perelló ha exigit a l’empresa que doni la cara i que la Generalitat prengui cartes en l’assumpte per buscar una sortida a totes aquestes famílies afectades. “És important que la Generalitat faci força perquè s’assigni al cas un jutge i aquest designi un administrador o administradora concursal”, ha apuntat Perelló. “Pensem que tres mesos és el temps suficient per poder fer les coses bé i donar-li una sortida a aquesta gent el més aviat possible”, afegeix.

En cas de no trobar una solució en breu, la UGT-FICA de les Terres de Lleida no descarta emprendre mesures més dràstiques per acabar d’una vegada per totes amb aquesta situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*