La UGT exigeix a les empreses de més de 50 treballadors i treballadores tenir protocols pactats de protecció del col·lectiu LGTBIQA+

ugt-jornada-lgtbifobia-18052023La UGT-Terres de Lleida ha organitzat avui la jornada ‘LGTBIQA+: Diàleg social i negociació col·lectiva’, una sessió formativa per a delegats i delegades per conèixer la realitat d’aquest col·lectiu als centres de treball i les novetats legislatives que els emparen en el marc de les negociacions col·lectives en l’àmbit laboral.

Xandra Castell, tècnica de l’àrea LGTBI UGT Regió Metropolitana de Barcelona, encarregada de dur a terme la formació, ha explicat que, segons un estudi elaborat per la UGT Confederal, “el 80% de les dones trans es troben en risc d’exclusió laboral”. És per això, que des de la UGT “sempre demanem progressar i anar endavant per lluitar contra aquestes situacions”.

En la mateixa línia, Xandra Castell ha afirmat que en els últims mesos “estem davant de reiterats discursos d’odi cap aquests col·lectius. Aquestes actituds venen per la por a la diferència i per la no acceptació a la diversitat”.

Per la seva banda, Lluïsa Ausàs, secretària de la Dona i Polítiques d’Igualtat de la UGT-Terres de Lleida, ha recordat que la UGT va presentar al mes de febrer, en solitari, als grups parlamentaris una esmena (article 15.1) per modificar la llei trans i obligar a les empreses de més de 50 treballadors i treballadores a tenir els protocols pactats de protecció del col·lectiu LGTBIQA+. Ausàs ha demanat a les administracions que exigeixin a les empreses el seu compliment.

El sindicat treballa avui dia per fer arribar als representants dels treballadors i treballadores una sèrie de documents per conscienciar i garantir el respecte a la diversitat, l’orientació afectivosexual i d’identitat i/o expressió de gènere al centre de treball. Només així s’aconseguirà situar el nostre país més a prop de comptar amb llocs de treball verdaderament inclusius i millorar la vida quotidiana de moltes persones LGTBIQA+ treballadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*