ARA, ENS TOCA A NOSALTRES!!!!

El Govern vol destinar al Pla de Pensions l’increment del 0,2% pendent d’acord, mentre que el nostre sindicat exigeix que s’incorpori a un complement retributiu directe, consolidable i d’aplicació general

A la reunió de la Mesa General de la Funció Pública, el passat dijous 27 de setembre s’havia de tractar l’increment retributiu del 0,20%, darrer tram pendent de negociar fins arribar a l’increment salarial de l’1,95% al personal de la Generalitat. La proposta del Govern va ser destinar aquest 0,2% al Pla de Pensions, de manera que no seria un complement consolidable, a banda que la directament beneficiada seria una entitat bancària.

D’altra banda, aquesta proposta contradiu les declaracions del conseller Puigneró, que va afirmar respecte a l’acord de la mesa general que “fem un pas més enllà de l’increment previst per l’Estat fins a l’1,95% de la massa salarial”, i en realitat el que proposen ara és consolidar només un 1,75%.

La UGT de Catalunya hem manifestat a la mesa que no estem d’acord a destinar aquest 0,20% a cap concepte que no sigui retributiu directe, que volem que l’increment sigui de caràcter general i que es consolidi, i hem proposat el següent:
Que la quantia resultant del 0,20% de la massa salarial s’incorpori al complement específic del personal funcionari (PAS i PDI), i derivar l’aplicació del PAS i PDI laboral a la Comissió Paritària dels seus respectius convenis col·lectius, perquè s’acordi la seva distribució. Volem que el 0,20% vagi a retribucions, que sigui consolidable al salari per als anys venidors i d’aplicació general a tot el personal del sector públic de la Generalitat.
En paral·lel, hem preguntat als representants del departament d’Economia si estan en condicions de pagar aquest 0,2% i la resposta d’Economia ha estat que sí que existeix una partida assignada.

Com ens afecta tot això a les treballadores i els treballadors de les Universitats Públiques de Catalunya?
En el cas de les treballadores i dels treballadors de les Universitats el resultat dels acords finals de la Mesa General de la Funció Pública de la Generalitat tindrà un efecte directe en les nostres negociacions i acords finals. En les trobades prèvies a la Reunió de la Mesa General d’ Universitats les universitats ja han manifestat la seva voluntat de que aquest 0,2% de la massa salarial no s’apliqui de forma lineal – igual per a tots els col·lectius- i també han posat damunt la taula la proposta “aportació al Pla de pensions”.
Les Universitats també han demanat posposar la reunió de la Mesa General d’ Universitats, prevista per l’ 11 d’ octubre fins que no es publiqui el Decret Llei de la Generalitat que permeti l’aplicació de l’acord d’increment retributiu estatal, així com la recuperació del 100% de les retribucions en cas d’incapacitat temporal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*