Compensacions voluntàries per jubilació del PAS Laboral

UGT Catalunya interposa un Conflicte Col•lectiu contra les universitats públiques catalanes
Per les compensacions voluntàries per jubilació del PAS Laboral que les universitats han deixat de pagar des del 2012.
La Federació d’Ensenyament d’UGT Catalunya ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una demanda de conflicte col•lectiu vers set universitats per l’incompliment per part d’aquestes de pagar la millora convencional voluntària per causa de jubilació que preveu l’Art.53.2 i 53.5 del Conveni Col•lectiu. Afecta la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la de Girona (UdG), la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), la Pompeu Fabra (UPF) i la Politècnica de Catalunya (UPC).

Les universitats van deixar de pagar aquesta millora en interpretar que es tractava d’un premi vinculat a l’antiguitat del personal i, per tant, estava afectada per la disposició addicional sisena de la Llei 5/2012 de 20 de març de mesures fiscals i financeres.

UGT va recorre aquesta mesura des d’un començament al considerar que aquesta millora mai podia ser interpretada com un premi per antiguitat. Després de molt temps ja hem tingut les primeres sentències particulars que han reconegut els drets dels treballadors a percebre aquesta millora, fet que ens ha empès a presentar el Conflicte Col•lectiu perquè és reconegui el dret a tots els treballadors i treballadores de les universitats públiques catalanes.

Tot aquell personal afectat per aquesta mesura, es pot adreçar a la Secció Sindical d’UGT de la seva universitat on l’assessoraran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*