L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya edita la “GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL”

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya ha editat la “Guia jove de supervivència al món laboral”, amb l’objectiu d’informar els i les joves –la situació dels quals al món laboral està marcada per la precarietat- dels seus drets i del poder dels treballadors i les treballadores quan s’organitzen i lluiten de forma conjunta.

guia

La guia es divideix en tres parts:

Què cal saber del món laboral? Una breu introducció de les normes bàsiques que regulen el món laboral, on s’expliquen conceptes com el salari, el contracte, els convenis col·lectius, les vacances, la nòmina, la jornada, l’acomiadament, etc.

Situacions en què et pots trobar i de les quals se’n parla poc. Treballar “en negre”, treball de becari, treballar en pràctiques, fer més hores de les que figuren al contracte, cessió il·legal de treballadors, mobbing, assetjament sexual, treballar sense equip de protecció i ofertes de feina fraudulentes.

Planta cara a la precarietat. Com ens podem organitzar al centre de treball, els sindicats, els delegats i delegades i el comitè d’empresa.

Segons l’EPA del primer trimestre de l’any, la taxa d’atur entre la població jove se situa en un 45,65% (25,6 punts per sobre de la taxa d’atur general) i la taxa de temporalitat dels joves assoleix el 54,37% (36,15 punts per sobre de la taxa general). Les dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya indiquen que el 43% dels contractes temporals realitzats a joves l’any 2014 tenien una durada inferior a un mes i la durada del 12,94% dels contractes efectuats en aquest període oscil·lava entre un i tres mesos.

Podeu trobar la guia en aquest enllaç.

Més informació:Afra Blanco, portaveu Nacional de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*