116.000 Autònoms rebran l’ajut de 2.000€ fruit de l’acord entre el Consell Català del Treball Autònom i el Govern de la Generalitat.

chakir aragones

Dilluns tancàvem la reunió del Consell Català del Treball Autònom de Catalunya, on CTAC-AUTÒNOMS formem part activa d’aquest consell, així com la UGT de Catalunya, on vam acordar que la Generalitat ordenarà un pagament únic de 2.000€ a les persones treballadores autònomes i que arribarà a les 116.000 persones que es van enregistrar en el cens creat per la Generalitat de Catalunya, en compliment dels requisits.

Desprès de denúncies i reivindicacions constants, davant la feblesa de molts treballadors autònoms i autònomes a nivell econòmic i social en motiu de la COVID19, també celebrem aquesta aposta per part del Govern i del Departament de Treball, on continuarem treballant en el marc del Consell Català del Treball Autònom, per les millores del col.lectiu, la seva defensa i major resistència per aquells que tinguin una situació més vulnerable produïda per la situació de la  COVID19 .

Perfil dels sol·licitants

De les 116.000 sol·licituds registrades correctament, el 37,81% han estat tramitades per dones i el 62,19 per homes. Per trams d’edat, el grup més nombrós d’inscrits se situa entre els 26 i els 45 anys (42,16%), seguit dels grups de 46 a 55 anys (32,17%) i de 55 a 65 anys (20,95%). Els treballadors de 18 a 25 anys i els majors de 65 anys han tramitat, respectivament, el 2,82% i l’1,91% dels expedients.

Pel que fa a la distribució territorial, la major part de les sol·licituds es concentren a la província de Barcelona (68,69%), mentre que el 12,62% s’ubiquen a Girona, l’11,43% a Tarragona i el 7,24% a Lleida. Per sectors, el 80,31% dels expedients es vinculen a les activitats de serveis, el 9,18% a la indústria, el 7,26% a la construcció i el 3,25% a l’agricultura.

Els requisits d’accés a l’ajut especificaven que, per poder-hi accedir, el rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020 no podia excedir l’import de 13.125 €. Segons les dades provisionals, el 59,31% dels sol·licitants han tingut ingressos inferiors als 5.000 € en aquest període, mentre que el 27,32% ha ingressat entre 5.000€ i 10.000 €.

Condicions d’accés

A finals de novembre, el Govern de la Generalitat va aprovar un procediment excepcional de sol·licitud d’ajuts públics –consistent en l’alta prèvia en un registre– per tal de simplificar la tramitació d’aquells ajuts derivats de situacions d’emergència i amb un nombre potencial de beneficiaris molt elevat.

Amb aquest objectiu, el dilluns 30 de novembre es va obrir el tràmit d’inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica enfront la covid-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa. Per inscriure-s’hi, calia complir el següents requisits (els mateixos que per a l’ajut convocat el 9 de novembre passat):

  • Tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya.
  • Estar en situació d’alta al RETA, o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA de manera ininterrompuda, abans de l’1 d’octubre de 2020.
  • La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques del darrer exercici disponible de la persona sol·licitant ha de ser igual o inferior a 35.000 €, en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual, i d’igual quantia, amb relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d’acollir-se al sistema de tributació conjunta.
  • El rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020 no ha de superar l’import de 13.125 €.

El nou ajut és compatible amb d’altres de la Generalitat, a excepció de la convocatòria del passat 9 de novembre, de la qual se’n van beneficiar 10.000 persones treballadores autònomes, i de la convocatòria per a la concessió de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020.

 

Per tant, les persones treballadores autònomes que ja us vàreu inscriu-re al Registre, seran considerades sol.licitants de l’ajut, sense que hageu de fer cap altre tipus d’actuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.