El mes d’abril suma 1.059 nous treballadors autònoms i autònomes a Catalunya

  • comparativa abril21 a abril22
  • El 2022 la afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms, ha crescut en 2.428 autònoms i autònomes més.
  • L’acumulació total d’autònoms en el sistema el mes d’abril és de 558.906 sent 554.571 els afiliats al RETA en el mateix mes del passat 2021.
  • Sens dubte, la Setmana Santa ha estat darrere de l’increment que tradicionalment es produeix en aquesta època de l’any, l’hostaleria, especialment amb més de 280 afiliacions, en canvi, el sector que més empeny les dades positives son les activitats professionals i científiques amb 2.019 actius més , les activitats sanitàries i Serveis socials amb 1.175 actius i els professionals dedicats a la informació i comunicació amb 867 actius més.

Pel que la tendència és un model absolutament canviant, també a causa de les noves formes de Treball i sens dubte a l’augment dels preus que es ve suportant sobre el carburant, l’electricitat, el gas, la cistella de la compra i entre altres, per a moltes persones autònomes, no poden mantenir les activitats, perquè és absolutament insostenible.

Tot i el context internacional i l’increment descontrolat dels preus, aquest creixement de la afiliació no és la dada que ha de marcar els encerts sobre les polítiques desenvolupades. Mentre no apostem en l’ocupació autònoma per canviar la qualitat per la quantitat, no es produirà una veritable transformació en el col·lectiu.

Referent a això, divendres que ve li transmetrem a la ministra de Treball, Yolanda Diaz, la necessitat de desenvolupar una veritable revolució industrial en el nostre teixit productiu, sense aquesta transformació del treball per compte propi estem condemnats a continuar sent un país sol enfocat a la indústria turística i el nostre col·lectiu necessita una transformació en la qual puguem incorporar nous treballadors per compte propi de sectors altament competitius i productius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.