Estem treballant perquè els treballadors autònoms i autònomes no es quedin fora de la reforma de la jubilació anticipada.

imatge de freepik

imatge de freepik

Estem treballant perquè els treballadors autònoms i autònomes no es quedin fora de la reforma de la jubilació anticipada.

El Govern d’Espanya està preparant la reforma de la jubilació anticipada, en la qual s’està contemplant l’ampliació dels col·lectius de treballadors que poden retirar-se abans del seu exercici professional, contemplant aquelles professions perilloses, penoses o amb alt índex de sinistralitat.

En aquesta reforma, no s’està contemplant ni esmentat en cap cas el col·lectiu de treballadors autònoms i de professionals amb professions perilloses, penoses i amb alt índex d’accidents laborals i sinistralitat. Aquests professionals estan exposats a situacions especialment perilloses, fent que el desenvolupament de la seva activitat sigui un exercici de funambulisme.

Segons el parer de la nostra organització, “urgeix establir un catàleg que determini aquelles activitats que desenvolupa el col·lectiu d’autònoms, considerades penoses o de perillositat, perquè puguin ser incloses en la reforma de la jubilació anticipada. Per exemple, aquelles professions amb llargues jornades laborals amb falta de control horari i sense cap regulació.”

Parlem per exemple del sector de la construcció on un obrer de més de 65 anys estigui fent treballs pesats o d’alçada o taxistes fent jornades de més de 12 hores, o treballadores i treballadors als salons de bellesa estiguin exposades durant tota la seva carrera a substàncies tòxiques i nocives o els forners i forneres tinguin jornades des de les 2 del matí, o els transportistes de mercaderies. Per no esmentar moltes altres professions, que, per la seva pròpia naturalesa, es converteixen en activitats perilloses per al col·lectiu”.

Des de CTAC-autònoms a través del nostre partner a l’estat, UPTA sol·licitem una reunió amb els Ministeris competents per a tractar la reforma que el Govern vol posar en marxa en aquestes pròximes setmanes.

Els autònoms també són treballadors i no permetrem que, una vegada més, es produeixin diferències amb connotacions negatives entre el treball per compte d’altri i el treball per compte propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.