La tarifa plana una estrategia gens acertada del foment de l’emprenedoria

 

TARIFA PLANA

Amb aquesta situació, i mentre no s’adoptin mesures concretes a curt i llarg termini, continuarem esperant a la pròxima crisi econòmica per a tornar a debatre sobre el canvi de model econòmic.
Les dades parlen per si soles, en 9 anys de vida 2013-2021 d’aquesta deducció de cotització al RETA el creixement net arriba molt ajustat a  37.200 persones a Catalunya en aquest període.

 
Tan sols el 13 per cent de les activitats econòmiques que s’han iniciat l’any 2019 continuen en funcionament, unes 9.779, al voltant de 75.800 que s’han acollit a la tarifa plana en aquest any.
En l’actualitat tenim 80.100 autònoms amb reduccions entre el 80% i el 30% de la cotització al RETA.
Però a més, els resultats sense consolidació d’aquesta ajuda, molt costosa a les arques de la seguretat social, uns 700 milions d’euros anuals a Espanya, vam tenir l’any 2019 a 21.100 autònoms en tarifa plana amb uns rendiments econòmics anuals entre 12.600€ i 48.841 €.
A més, tots hem comprovat com arran de l’entrada en vigor d’aquesta ajuda s’han disparat els casos de falsos autònoms

 
Aquesta situació què és sens dubte una autèntica incoherència des del punt de vista de l’eficàcia i l’equitat d’aquesta ajuda a l’inici d’activitat, ha de ser corregida de manera urgent pel nou sistema de cotització que prepara el Govern d’Espanya a través del ministeri d’Inclusió i seguretat social.
Per nosaltres, és una de les principals línies de treball a l’hora d’establir un acord que permeti als autònoms canviar el sistema de cotització, no estem disposats al fet que la Seguretat Social continuï sent una ajuda universal sense contrastar que darrere de cada ajuda existeixi un veritable projecte sostingut i sostenible en el temps i un resultat de treball digne.
Per a aquells que estiguin en una millor situació, hauria d’establir-se una adequació de la seva cotització una vegada finalitzi l’any fiscal i es comprovi que els seus rendiments econòmics anuals superen un determinat volum econòmic, tenim a més de 9.800 autònoms en tarifa plana, amb rendiments econòmics per sobre de 20.000 € anuals.

 

En aquest sentit, seguim sense entendre per què aquestes polítiques que han d’estar enquadrades en foment de l’emprenedoria a través del SEPE continuen sufragant-se des de la Seguretat Social.
Per això en les negociacions que es duguessin a terme en aquestes pròximes setmanes entre les organitzacions representatives del treball autònom, el diàleg social i el Govern, aquest serà un dels temes que haurà de ser analitzat i corregit de cara a establir les bases del nou sistema de cotització”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.