🟠L’afiliació al règim especial de treballadors/es autònoms/es (RETA) augmenta en 1.688 persones durant el mes de maig a Catalunya.

L’AFILIACIÓ AL RÈGIM ESPECIAL DE TREBALLADORS AUTÒNOMS (RETA) AUGMENTA EN 1.688 PERSONES DURANT MES DE MAIG A CATALUNYA

 L’inici de la temporada alta en el sector turístic dona una important embranzida al treball autònom, que aquest mes de maig presenta un augment de 1.609 afiliats més que el mes anterior en el sector hostaler en el conjunt de l’estat.

 Els afiliats al RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms) també han augmentat considerablement en els sectors de la construcció i de les activitats professionals, aconseguint un increment per sobre del miler (1.168 i 1.209 respectivament), sent així, juntament amb l’hostaleria, els sectors que més creixen.

 Si s’analitzen les dades per comunitats autònomes, la majoria presenten un augment en l’afiliació en termes generals: destacant les Illes Balears amb un augment de 2.467 efectius el mes de maig, seguida d’Andalusia amb 1.771, quelcom corrobora l’estacionalitat de l’augment produït.

 Catalunya (+1.688) i Comunitat Valenciana (+1.092) són, al costat de les darreres mencionades, les comunitats que més creixen. Per contra, Múrcia i País Basc són les comunitats autònomes en les quals més disminueix el nombre d’afiliats al RETA, amb 168 i 194 autònoms menys, respectivament.

 Així mateix, el mes de maig tanca amb 3.344.716 afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms dels quals 559.852, són a Catalunya.

 Des de la CTAC autònoms, es considera que les dades són bones degut a la tendència que ha agafat l’any: les dades són de creixement positiu.

  • De gener a febrer el nombre de cotitzants al RETA va augmentar en 362 persones treballadores autònomes a Catalunya.
  • De febrer al març en +1665 TA
  • De març a l’abril en + de 2147 TA aquí podem veure l’efecte de la setmana santa i,  per tant, el sector del turisme és un catalitzador per la creació de treball autònom.

 A més, amb les últimes dades de la seguretat social, del mes d’abril al mes de maig un creixement de 1.688 treballadores autònomes s’han incorporat al règim del RETA.

 La peculiaritat del treball autònom és que com pitjor està el mercat de treball per compte d’altri, més creix el treball per compte propi. En condicions d’estabilitat laboral i creixement econòmic, es produeix a la inversa. Per tant, la tendència és positiva i s’anirà dibuixant l’evolució del treball autònom al llarg de l’any per fer una valoració  de l’univers del mateix i l’afectació dels nous trams de cotització, que van entrar en vigor el gener del 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.