Soc autònom@ i no he canviat la base de cotització, què haig de fer?

 

Entrem en la recta final de l’any 2023, any en què s’ha posat en marxa el nou sistema de cotització per a autònoms on es cotitza a la Seguretat Social en funció dels rendiments nets anuals.

Com a treballador@ autònom@ hauries d’haver comunicat a la seguretat social, el tram en el qual et trobes, fent una estimació de la teva facturació anual, situant-te en el tram correcte.

Si encara NO ho has fet, pots comunicar-ho abans del 31 d’octubre de 2023. En cas de no fer-ho, en 2024 es regularitzaran les quotes sobre la base dels teus rendiments en la declaració de la renda el mes d’abril.

Els nous autònoms -els qui s’hagin donat d’alta en 2023- amb la modalitat de tarifa plana 80 euros al mes amb una base cotització de 950,98 € ja estan en el tram correcte i hauran de fer la seva regularització en el tram que els pertoca l’any 2024. Hi ha alguna situació que es pot prorrogar la quota de tarifa plana un temps més, sempre que els ingressos hagin estat inferiors a l’SMI.

En 2024, aquesta regularització es produirà per a tots els treballadors autònoms, amb independència que s’hagin adaptat o no al nou sistema de cotització -ajustant la seva base de cotització a la mitjana mensual dels rendiments nets anuals que prevegi obtenir l’any natural corresponent- o s’hagin donat d’alta en 2023.

A partir del 2024, tot treballador@ autònom@ independentment de la seva facturació, haurà de fer la declaració de la renda, aquí es regularitzarà la situació, ja que seguretat social i hisenda creuaran dades i passaran dues coses.

1. Situarà al treballador@ autònom@ en el tram de base de cotització corresponent a la seva facturació neta real.

2. El treballador@ autònom@ si ha cotitzat de més en funció de la seva facturació neta real se li tornarà la diferència i si ha cotitzat de menys, se li demanarà que pagui la diferència.

Recorda, fins al dimarts 31 d’octubre pots regularitzar la situació, si no ja, en la declaració de la renda l’any 2024.

Si necessites informació contacta amb nosaltres.

ctac@ctalunya.ugt.org

93 327 14 98

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.